Σα 3 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2008Δελτία Τύπου Σεπτέμβριος 200819-9-2008: Μήνυμα του Υπουργού Εσωτερικών, Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αγροφυλακής» και του Προστάτη...

19-9-2008: Μήνυμα του Υπουργού Εσωτερικών, Καθηγητή κ. Προκόπη Παυλόπουλου για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αγροφυλακής» και του Προστάτη του Σώματος, μεγαλομάρτυρα Αγ. Ευσταθίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου 2008

Η 20η Σεπτεμβρίου 2008 είναι ημέρα μνήμης για τον Προστάτη της Ελληνικής Αγροφυλακής Άγιο Ευστάθιο, αλλά και ημέρα αφιερωμένη στην ίδια την Αγροφυλακή, η οποία είναι, βέβαια, επιφορτισμένη και με την εμπέδωση της αγροτικής ασφάλειας, αλλά, ιδίως, με την προστασία του περιβάλλοντος, τόσο σ’ επίπεδο πρόληψης όσο και σ’ επίπεδο καταστολής. Ταυτόχρονα, όμως, αυτός ο πρώτος, ουσιαστικά, εορτασμός της «Ημέρας της Αγροφυλακής» συνιστά αφετηρία για την ανάδειξη του έργου του Σώματος, καθώς και για τη σφυρηλάτηση και διεύρυνση της σχέσης εμπιστοσύνης της κοινωνίας με τους ανθρώπους που το στελεχώνουν.

Οι αρχές και οι αξίες τις οποίες υπηρέτησε με αυταπάρνηση ο Άγιος Ευστάθιος – ο οποίος, αν και υψηλόβαθμος Ρωμαίος Αξιωματούχος, εργάσθηκε για πολλά χρόνια ως απλός φύλακας των αγρών – και κυρίως η ακλόνητη πίστη, το θάρρος, η υπομονή και το ψυχικό σθένος, έχουν μεγάλη σημασία για την επιτυχή εκπλήρωση της αποστολής της Ελληνικής Αγροφυλακής και στη σημερινή εποχή.

Προχωρούμε με σταθερά βήματα προς την κατεύθυνση της δημιουργίας μιας σύγχρονης και αξιόπιστης Ελληνικής Αγροφυλακής, κυρίως στην υπηρεσία του περιβάλλοντος και της περιφερειακής ανάπτυξης. Δίνουμε έμφαση στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς της, μεριμνούμε για την ενδυνάμωση του προσωπικού και των υποδομών της και οικοδομούμε συστηματικά την αγαστή συνεργασία της με τα άλλα ένστολα σώματα και ιδίως με το Πυροσβεστικό Σώμα και την Ελληνική Αστυνομία.

Το σύντομο χρονικό διάστημα το οποίο μεσολάβησε από τη σύστασή της, τον Ιούλιο του 2007 με τον ν. 3585/2007, ήταν αρκετό για να καταδείξει ότι η Ελληνική Αγροφυλακή ήρθε για να καλύψει ένα υπαρκτό κενό σ’ έναν τόσο κρίσιμο τομέα, όπως είναι η θωράκιση του περιβάλλοντος και η συμβολή στη διασφάλιση της αειφόρου ανάπτυξης. Το έργο που επιτέλεσε ως τώρα και εξακολουθεί να επιτελεί, κυρίως σ’ επίπεδο εντοπισμού και έγκαιρης κατάσβεσης πυρκαγιάς, επικουρώντας το Πυροσβεστικό Σώμα, ή σ’ επίπεδο ενημέρωσης της Ελληνικής Αστυνομίας για καλλιέργειες ναρκωτικών, σύμπραξης στην εξάλειψη των παράνομων χωματερών και στην αποτροπή της μόλυνσης των υδάτων, αλλά και η ουσιαστική υποστήριξη των συλλογικών προσπαθειών για βιώσιμη αγροτική ανάπτυξη και ενίσχυση του αγροτουρισμού, αποδεικνύουν ότι η Ελληνική Αγροφυλακή έχει ήδη βρει το ρόλο της στη βελτίωση καθημερινότητας του πολίτη.

Με την ευκαιρία του σημερινού εορτασμού εκφράζω τις θερμές ευχαριστίες μου και τις ειλικρινείς μου ευχές σε όλους όσους υπηρετούν με αίσθημα ευθύνης την Ελληνική Αγροφυλακή και καταβάλλουν επίπονες προσπάθειες για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής όλων μας.

Καθηγητής Προκόπης Παυλόπουλος

Υπουργός Εσωτερικών

Παραλήπτες:

Όλες οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αγροφυλακής

Τελευταίες Αναρτήσεις