Τρ 21 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2008Δελτία Τύπου Μάιος 200831-05-2008:Επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στην έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Σύρος)

31-05-2008:Επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στην έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Σύρος)

Αθήνα, 31 Μαΐου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στην έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Σύρος)

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Βασίλειος Τσιατούρας πραγματοποίησε κατά το χρονικό διάστημα 30/31-05-2008, έκτακτη επίσκεψη στην έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου Ταξίαρχο κ. Λερογιάννη Δημήτριο και τους Αστυνομικούς Διευθυντές των Α’ και Β’ Αστυνομικών Διευθύνσεων Κυκλάδων Αστυνομικούς Διευθυντές κ. Εταιρίδη Νικόλαο και κ. Πίττο Γεώργιο και αξιωματικούς – διοικητές των Υπηρεσιών τους.

Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε, την 30-05-2008, ο κ. Αρχηγός, πέραν των γενικών εντολών και κατευθύνσεων για την περαιτέρω δραστηριοποίηση του προσωπικού των Υπηρεσιών τους και την αναβάθμιση του παραγόμενου αστυνομικού και κοινωνικού έργου, τόνισε ιδιαιτέρως:

  • Την ανάγκη συνεχούς εποπτείας, ελέγχου και συντονισμού των υπηρεσιών δικαιοδοσίας τους από τους Διευθυντές των Αστυνομικών Διευθύνσεων, προκειμένου να κατανοηθούν πλήρως από το προσωπικό και να εφαρμόζονται οι γενικές αρχές επιχειρησιακής δράσης και υπηρεσιακής συμπεριφοράς, οι οποίες προσδιορίζονται από τον επαγγελματισμό, τη συνεχή προσπάθεια, το ενδιαφέρον, την τήρηση της νομιμότητας και την ευγενή και αξιοπρεπή συμπεριφορά προς τους πολίτες.
  • Την ιδιαιτερότητα του νησιωτικού χώρου, ενόψει μάλιστα και της τουριστικής περιόδου και την υποχρέωση των αστυνομικών Υπηρεσιών να εντείνουν τις προσπάθειές τους για την παγίωση του αισθήματος ασφαλείας και την αναβάθμιση του επιπέδου εξυπηρέτησης των πολιτών στις περιοχές αρμοδιότητάς τους.
  • Την ενίσχυση της ουσιαστικής αστυνόμευσης, ιδίως σε περιοχές με έντονη τουριστική κίνηση, με κίνηση περιπολιών, εφαρμογή της νομοθεσίας ιδίως ως προς την αντιμετώπιση της διακίνησης, χρήσης και εμπορίας ναρκωτικών, τον έλεγχο των τροχονομικών παραβάσεων που οδηγούν στο τροχαίο ατύχημα(μέθη, υπερβολική ταχύτητα, επικίνδυνοι ελιγμοί, αυτοσχέδιοι αγώνες) και γενικά την εφαρμογή σε προληπτικό και κατασταλτικό επίπεδο των μέτρων, μεθόδων και διατάξεων που συμβάλλουν στη διαμόρφωση και διαφύλαξη περιβάλλοντος ευνομίας, τάξης και ασφάλειας.

– Ο κ. Αρχηγός αναφέρθηκε ακόμη, στη νέα διαρθρωτική δομή της Γ.Α.Δ.Π. Νοτίου Αιγαίου, τονίζοντας ορισμένες σημαντικές ρυθμίσεις όπως η ίδρυση δύο (2) επιπλέον Αστυνομικών Διευθύνσεων (ανά μία σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα), τριών (3) Τμημάτων Ασφαλείας σε Μύκονο, Θήρα και Νάξο και δύο (2) Τμημάτων Δίωξης Λαθρομετανάστευσης σε Ρόδο και Κω αντίστοιχα.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι θα πρέπει η αστυνομική δραστηριότητα να μην διακρίνεται από τυπολατρική και γραφειοκρατική συμπεριφορά και να είναι ουσιαστική στην εξυπηρέτηση των πολιτών.

Τέλος, ο κ. Αρχηγός υπενθύμισε την υποχρέωση των Αξιωματικών να ελέγχουν και να καθοδηγούν τους υφισταμένους τους με εφαρμογή των αρχών της διοίκησης και των κανονισμών, επισημαίνοντας ότι σε κάθε περίπτωση η αξιοπρέπεια, η εργατικότητα, το ήθος, η εντιμότητα και η αμεσότητα και η αποτελεσματικότητα των ενεργειών θα αποτελούν βασικά κριτήρια αξιολόγησης όλου του αστυνομικού προσωπικού.

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις