Πα 9 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2008Δελτία Τύπου Μάιος 200828-05-2008: Δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου

28-05-2008: Δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 28 – 5 – 2008
 
 
 
Σήμερα  (28-5-2008) και ώρα 06:50΄, στο Πέραμα Ιωαννίνων, από συνοριακούς φύλακες των Τ.Σ.Φ.  Β΄ Δελβινακίου και Μαστοροχωρίων,  ακινητοποιήθηκε Ι.Χ.Ε. αυτ/το, το οποίο ήταν εμφανώς έμφορτο με ναρκωτικές ουσίες (ακατέργαστη κάνναβη, συσκευασμένη σε δέματα) και συνελήφθη ο αλλοδαπός οδηγός του. Για το εν’ λόγω όχημα, όπως προέκυψε στη συνέχεια, είχε δηλωθεί κλοπή από περιοχή Αθηνών την 20-5-2008.
 Την 07.45΄ώρα στο ίδιο σημείο, συνελήφθη και ένας ακόμη αλλοδαπός, ο οποίος οδηγώντας έτερο Ι.Χ.Ε. ακολουθούσε το έμφορτο με ναρκωτικά αυτοκίνητο. Οι ανωτέρω οδηγήθηκαν στο Τ.Δ.Ν. Ιωαννίνων που επελήφθη της υπόθεσης, ενώ τα οχήματα και τα ναρκωτικά, συνολικού βάρους ενενήντα τεσσάρων κιλών και τετρακοσίων είκοσι γραμμαρίων (94.420 Kgr) κατασχέθηκαν.
Από την προανάκριση προέκυψαν τα εξής : 
Του έμφορτου οχήματος προπορεύετο και έτερο Ι.Χ.Ε. αυτ/το που οδηγούσε ο ημεδαπός ιδιοκτήτης του, συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τ.Δ.Ν. Ιωαννίνων, την 10.30΄ ώρα σήμερα, στην οικία του στα Ιωάννινα, ενώ το Ι.Χ.Ε. αυτ/το του κατασχέθηκε. Κατά του συγκεκριμένου ατόμου είχαν απαγγελθεί και στο παρελθόν κατηγορίες για μεταφορά λαθρομεταναστών προς το εσωτερικό της Χώρας, έναντι χρηματικής αμοιβής. 
Ο συνταξιούχος αστυνομικός, μετά την ολοκλήρωση της μεταφοράς των ναρκωτικών στην Αθήνα, θα έδινε ως αμοιβή στον αλλοδαπό οδηγό του έμφορτου οχήματος το ποσόν των 1.500 €, ενώ στον αλλοδαπό που οδηγούσε το έτερο όχημα το ποσόν των 1.000 €.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ιωαννίνων, ενώ τα ναρκωτικά, τα κινητά τηλέφωνα των δραστών και τα προαναφερόμενα Ι.Χ.Ε. αυτ/τα, κατασχέθηκαν από το Τ.Δ.Ν. Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση. Εξετάζεται η συμμετοχή και άλλων ατόμων στην υπόθεση.

Τελευταίες Αναρτήσεις