Σα 4 Φεβρουαρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2008Δελτία Τύπου Μάιος 200828-05-2008: Δελτίο Τύπου σχετικά με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, ως προς την απάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών σε ερώτηση Βουλευτή για...

28-05-2008: Δελτίο Τύπου σχετικά με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, ως προς την απάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών σε ερώτηση Βουλευτή για την ενίσχυση της Α.Δ. Ρεθύμνης με αστυνομικό προσωπικό

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 28 Μαΐου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας, ως προς την απάντηση του Υφυπουργού Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Χηνοφώτη σε ερώτηση του Βουλευτή κ. Ηλία Λαμπίρη για την ενίσχυση της Α.Δ. Ρεθύμνης με αστυνομικό προσωπικό, γνωρίζεται ότι η απάντηση του κ. Υφυπουργού στη Βουλή, κατά τη συνεδρίαση της 23-05-2008, περιελάμβανε τα ακόλουθα:
 
«Οι υποσχέσεις αυτές ήταν οι εξαγγελίες στο πλαίσιο του κυβερνητικού προγράμματος, το οποίο για πρώτη φορά γίνεται στην περιοχή της Κρήτης, παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν είχε εξαγγελθεί και από άλλες κυβερνήσεις. Προχωρήσαμε εκεί, υπό την έννοια ότι θα υπογραφεί Προεδρικό Διάταγμα το οποίο θα προβλέπει την αναδιάρθρωση όλων των υπηρεσιών τής Κρήτης.
 
Ως προς το Προεδρικό Διάταγμα, αυτό υπεγράφη έγκαιρα και στις 31 Δεκεμβρίου τού 2007 υπεβλήθη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για περαιτέρω δημοσιονομική εξέταση.
 
Το δεύτερο σκέλος ήταν ότι από την μεθεπομένη της παρουσίας μου (στην Κρήτη), δηλαδή από τις 17 (του μηνός Δεκεμβρίου), θα υπάρξει ενίσχυση με εβδομήντα επτά ειδικούς φρουρούς για το Τ.Α.Ε. του Νομού Ρεθύμνης. Όντως αυτό συνέβη, από την επομένη Δευτέρα (17 Δεκεμβρίου 2007).
 
Στο νομό Ρεθύμνης υπηρετεί δύναμη τετρακοσίων τεσσάρων ατόμων συν τριάντα πέντε δόκιμοι αστυφύλακες που θα τοποθετηθούν από την 1η Ιουνίου, λόγω της καλοκαιρινής σεζόν, οι οποίοι θα παραμείνουν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου στην περιοχή».
 
Επισημαίνεται ότι ήδη διετάχθη η απόσπαση των ανωτέρω τριάντα πέντε (35) δοκίμων αστυφυλάκων στην Α.Δ. Ρεθύμνης όπου και θα παρουσιαστούν μέχρι τη 2α Ιουνίου 2008.
 
Υπενθυμίζεται ότι στο Δελτίο Τύπου τής 15-12-2007 παρετίθεντο λεπτομέρειες ως προς τις ανακοινώσεις τού Υφυπουργού Εσωτερικών για την αναδιάρθρωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κρήτης.
 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις