Δε 5 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2008Δελτία Τύπου Μάιος 200822-05-2008: Ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για αποδέσμευση αστυνομικού προσωπικού από τα Γραφεία Διαβατηρίων της Χώρας

22-05-2008: Ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για αποδέσμευση αστυνομικού προσωπικού από τα Γραφεία Διαβατηρίων της Χώρας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
210-6977505
 
 
 
 
 
 
Αθήνα, 22/05/2008
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
 
Με διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Βασίλειου Τσιατούρα, αποφασίστηκε η ενίσχυση των μάχιμων Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας με την αποδέσμευση αστυνομικού προσωπικού, αρχικά, από τα Γραφεία Διαβατηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Μετά από αξιολόγηση της διαδικασίας έκδοσης διαβατηρίων διαπιστώθηκε η σταθερότητα και ο ευχερής χειρισμός ως προς την διεκπεραίωση των κατατιθέμενων αιτημάτων. Κατόπιν αυτών αποφασίστηκε η άμεση αποδέσμευση 207 αστυνομικών από τα Γραφεία Διαβατηρίων της Χώρας και η ενίσχυση των μαχίμων υπηρεσιών.
 
Προκειμένου να μην ανακύψει πρόβλημα εξυπηρέτησης των πολιτών, αναπροσαρμόζονται τα ωράρια λειτουργίας των Γραφείων Διαβατηρίων. Ειδικότερα, τα Γραφεία Διαβατηρίων που δέχονται μεγάλο όγκο αιτημάτων θα λειτουργούν σε δυο βάρδιες, ενώ την Κυριακή θα λειτουργούν συγκεκριμένα Γραφεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
 
Με την ως άνω ρύθμιση  το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποσκοπεί στην μείωση του αριθμού των αστυνομικών που υπηρετούν σε επιτελικές υπηρεσίες και σε υπηρεσίες Γραφείου, με σκοπό την ενίσχυση της εμφανούς αστυνόμευσης και την παγίωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.
 
 

Τελευταίες Αναρτήσεις