Τρ 28 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2008Δελτία Τύπου Μάιος 200816-05-2008: Δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής

16-05-2008: Δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
 

Αθήνα, 16 Μαΐου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Από την Γ.Α.Δ.Α ανακοινώνονται για το περιστατικό της επίθεσης εναντίον του Α΄ Α.Τ. Αιγάλεω, τα εξής :
 
1.-       Την 05.08΄ ώρα της 16/5/08, ομάδα τουλάχιστον δέκα πέντε (15) ατόμων, που φορούσαν σκουρόχρωμα ενδύματα και είχαν καλύψει τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, προσέγγισαν πεζή αιφνιδιαστικά, το Α΄ Α.Τ. Αιγάλεω και επιχείρησαν με σφοδρότητα βίαιη προσβολή. 
 
2.-       Ειδικότερα, κρατώντας βόμβες «μολότοφ» που είχαν αναφλέξει, τις εκσφενδόνισαν προς την πρόσοψη του Αστυνομικού Καταστήματος, τους υαλοπίνακες, της οποίας είχαν θραύσει με μπαταρίες μεγάλου μεγέθους που είχαν ρίψει προηγουμένως.
            Ο αστυνομικός σκοπός και το πλήρωμα της εποχούμενης περιπολίας του Τμήματος, που περιπολούσε, ευρισκόμενοι σε νόμιμη άμυνα και προς αποτροπή της επιθέσεως και του ολικού εμπρησμού του Αστυνομικού Καταστήματος, πυροβόλησαν προς εκφοβισμό δύο (2) φορές στον αέρα.
 
3.-       Οι δράστες ενεργώντας οργανωμένα και με προκαθορισμένο τρόπο χρησιμοποίησαν καπνογόνο και φωτοβολίδες σημάτων (θαλάσσης) για αντιπερισπασμό, ενώ συγχρόνως έριψαν εμπρηστικούς μηχανισμούς σε σταθμευμένα έναντι του Αστυνομικού Τμήματος υπηρεσιακά οχήματα και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή, πεζή.
 
4.-       Αποτέλεσμα της εμπρηστικής επίθεσης ήταν να καταστραφούν πέντε (5) υπηρεσιακά οχήματα (εμφανούς χρωματισμού) και ένα (1) υπηρεσιακό συμβατικό όχημα, και να υποστούν φθορές ένα (1) υπηρεσιακό συμβατικό όχημα και μια (1) μοτοσικλέτα (ανευρεθείσα ως προϊόν κλοπής).
 
5.-       Στο χώρο του συμβάντος βρέθηκαν πλήθος υπολειμμάτων και άθικτων ευρημάτων αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, ήτοι :
α) (40) φιαλίδια υγραερίου (γκαζάκια), εκ των οποίων είχαν εκραγεί (28) και ανευρέθησαν ακέραια (12)
 
β) δέκα πέντε (15) βόμβες «μολότοφ», εκ των οποίων είχαν εκραγεί (13) και περισυνελέγησαν (2) ανέπαφες, καθώς και τρία (3) πλαστικά δοχεία βενζίνης . 
 
6.-       Ενεργείται προανάκριση από την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) . –
 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6476681-2
Fax :210 6443689
e-mail :grafioty@otenet.gr 

Τελευταίες Αναρτήσεις