Κυ 26 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2008Δελτία Τύπου Μάιος 200814-05-2008: Συνάντηση του Αρχηγού τής Ελληνικής Αστυνομίας με τον Αρχηγό τής Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου

14-05-2008: Συνάντηση του Αρχηγού τής Ελληνικής Αστυνομίας με τον Αρχηγό τής Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Τηλ: 210 6977505
 

Αθήνα, 14 Μαΐου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

O Αρχηγός τής Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Βασίλειος Τσιατούρας συναντήθηκε σήμερα (14-05-2008) στο Αρχηγείο τής Ελληνικής Αστυνομίας με τον Αρχηγό τής Μητροπολιτικής Αστυνομίας τού Λονδίνου Sir Ian Blair, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο Αρχηγοί εκτίμησαν ως ιδιαιτέρως θετικό το επίπεδο συνεργασίας που υπάρχει ανάμεσα στις Αστυνομίες των δύο χωρών και τόνισαν τη σημασία ενίσχυσης αυτής της συνεργασίας μέσω της ανταλλαγής εμπειριών μεταξύ στελεχών των δύο Σωμάτων.
 
Επίσης, οι δύο Αρχηγοί, αναφέρθηκαν σε ζητήματα εκπαίδευσης του αστυνομικού προσωπικού και αντάλλαξαν απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η εγκληματικότητα, η παράνομη μετανάστευση και το οργανωμένο έγκλημα.
 
Στο πλαίσιο αυτό και με αφορμή τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 στο Λονδίνο, οι δύο Αρχηγοί συζήτησαν θέματα σχετικά με την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων.
 
Ο Αρχηγός τής Ελληνικής Αστυνομίας σημείωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία, μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, διαθέτει εμπειρία και τεχνογνωσία και είναι έτοιμη, εφόσον ζητηθεί, να παράσχει κάθε συνδρομή. Υπογράμμισε, επίσης, ότι ήταν ιδιαίτερα χρήσιμη και η συμβολή τής Μητροπολιτικής Αστυνομίας τού Λονδίνου στην ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, για την οποία και ευχαρίστησε τον Sir Ian Blair.
 
Από την πλευρά του, ο Αρχηγός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας τού Λονδίνου ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογό του για τη φιλοξενία και το υψηλό επίπεδο συνεργασίας των Αστυνομιών των δύο χωρών, αναγνώρισε το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας και εμπειρίας τής Ελληνικής Αστυνομίας αναφορικά με την επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και τόνισε ότι η εμπειρία αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί από τη Βρετανική Αστυνομία, στο πλαίσιο του σχεδιασμού ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012.
 

Τελευταίες Αναρτήσεις