Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2008Δελτία Τύπου Μάιος 200804-05-2008: Δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

04-05-2008: Δελτίο Τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 
ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ
 

Αθήνα, 3 Μαΐου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Σήμερα (3-5-2008) και ώρα 16.10, κατά τη διάρκεια μεταγωγής με υπηρεσιακό όχημα 33χρονου ημεδαπού, ο οποίος είχε συλληφθεί για κλοπή, από Τ.Δ.Λ. Αγίου Αθανασίου στο Τμήμα Ασφαλείας Εχεδώρου, εκμεταλλευόμενος την πλημμελή φύλαξη και προσοχή των δύο (2) συνοδών αστυνομικών του Τ.Α. Εχεδώρου απέσπασε τον ατομικό οπλισμό τού οδηγού τού περιπολικού και αφού απείλησε τους δύο αστυνομικούς διέφυγε πεζός στην Π.Ε.Ο. Βέροιας – Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Γαλλικού ποταμού.  
 
Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο 33χρονος, άλλοτε πεζός και άλλοτε επιβιβαζόμενος, με την απειλή όπλου σε δύο (2) Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα, επιδίωξε να διαφύγει. Στην είσοδο της ΒΙ.ΠΕ. Σίνδου επιβιβάστηκε σε λεωφορείο του Ο.Α.Σ.Θ., χωρίς επιβάτες και με οδηγό 59χρονο ημεδαπό. 

Το λεωφορείο ακολούθησε ακανόνιστη διαδρομή και εξετράπη της πορείας του πλησίον σιδηροδρομικών γραμμών. Ακολούθως, ο 33χρονος διέφυγε πεζός ενώ ο οδηγός του λεωφορείου διαπιστώθηκε ότι ήταν νεκρός από σταθμό τού Ε.Κ.Α.Β. που έφτασε στο σημείο.
 
Στη συνέχεια ο δράστης, στην προσπάθειά του να διαφύγει, εισήλθε κατ’ αρχήν σε χώρο βιομηχανίας υδραυλικών ειδών όπου επιβιβάστηκε σε περιπολικό του Τ.Α. Αμπελοκήπων του οποίου το πλήρωμα συμμετείχε στην καταδίωξη και είχε αποβιβαστεί, αφήνοντας τα κλειδιά στο διακόπτη του οχήματος. Ακολούθως, ο δράστης εισήλθε σε έκθεση επίπλων, όπου με την απειλή τού όπλου εξανάγκασε έναν πελάτη να τον απομακρύνει από την περιοχή με το αυτοκίνητό του.
 
Το όχημα, με οδηγό τον πελάτη της έκθεσης επίπλων και συνοδηγό τον 30χρονο, κατευθύνθηκε προς τη Θεσσαλονίκη, όπου τελικά, την 16.50 ώρα ακινητοποιήθηκε στη Διαλογή (περιοχή Δενδροποτάμου) και ο δράστης συνελήφθη. 
 
Στο σημείο που βρέθηκε νεκρός ο οδηγός του λεωφορείου έσπευσε συνεργείο της Υ.Ε.Ε.Β.Ε. για εξερεύνηση του χώρου και κλήθηκε Ιατροδικαστής για τη διενέργεια νεκροψίας.
 
Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής τής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :2310 388226
Fax :2310 388203
e-mail :gadthgds@otenet.gr 

Τελευταίες Αναρτήσεις