Τε 29 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2008Δελτία Τύπου Μάιος 200803-05-2008: Δελτίο Τύπου σχετικά με το αιματηρό περιστατικό στη Θεσσαλονίκη

03-05-2008: Δελτίο Τύπου σχετικά με το αιματηρό περιστατικό στη Θεσσαλονίκη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 3 Μαΐου 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Με εντολή του Υφυπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Χηνοφώτη, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα έξι αστυνομικοί, που από τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, φέρονται να επέδειξαν υπερβολική ολιγωρία και βαριά αμέλεια στην εκτέλεση των καθηκόντων τους, κατά την μεταγωγή κρατουμένου στην Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να διαφύγει ο κρατούμενος και να τραυματίσει θανάσιμα ιδιώτη οδηγό αστικού λεωφορείου, με το υπηρεσιακό όπλο του συνοδού αστυνομικού.
 
Συγκεκριμένα, σε διαθεσιμότητα τέθηκαν οι διοικητές των Τμημάτων Ασφαλείας Σίνδου και Αμπελοκήπων και τέσσερεις αστυφύλακες των Υπηρεσιών αυτών.
 
Παράλληλα με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Βασιλείου Τσιατούρα διατάχθηκε η άμεση διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για την διερεύνηση των ακριβών συνθηκών κάτω από τις οποίες συνέβη το θλιβερό περιστατικό, έτσι ώστε να καταλογιστούν οι πειθαρχικές ευθύνες και να επιβληθούν τα προβλεπόμενα πειθαρχικά μέτρα σε βάρος όλων όσων ενεπλάκησαν.
 
Επιπλέον, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η προβλεπόμενη ποινική προανακριτική διαδικασία για την απόδοση των τυχόν ποινικών ευθυνών.
 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις