Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2008Δελτία Τύπου Μάιος 200803-05-2008: Ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής

03-05-2008: Ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
 

Αθήνα, 3 Μαΐου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

 

Αναφορικά με ισχυρισμούς ιδιώτη – σε χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων και σημερινή πρωινή ενημερωτική εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού – για βιαιοπραγία σε βάρος του από αστυνομικούς, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

 

·              Ο εν λόγω ιδιώτης, κατόπιν τηλεφωνικής καταγγελίας, εντοπίστηκε τις μεσημβρινές ώρες της 30-4-2008 στην περιοχή της Λυκόβρυσης να οδηγεί φορτηγό αυτοκίνητο, για το οποίο εκκρεμούσε απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών για  κατάσχεση του επικαθήμενου αυτού.

 

·              Ο ιδιώτης οδηγός, παρά το σήμα των αστυνομικών, αρνήθηκε να σταματήσει για έλεγχο το όχημα, το οποίο  ακολουθούμενο συνεχώς από περιπολικό της Aμεσης Δράσης ακινητοποιήθηκε τελικά στην περιοχή της Πεύκης.

 

·              Στη συνέχεια και παρά τις επανειλημμένες συστάσεις των αστυνομικών,  ηρνείτο να εξέλθει της καμπίνας του οδηγού για να υποβληθεί σε έλεγχο, ενώ προκάλεσε σωματικές βλάβες σε αστυνομικό ανοίγοντας βιαίως  την πόρτα του οχήματός του.

 

·              Τελικά, με τη συνδρομή πληρωμάτων και άλλων περιπολικών, συνελήφθη  και οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης, όπου σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία για αντίσταση, ενώ στο σημείο της ακινητοποίησης μετέβη δικαστικός επιμελητής και εκτελέστηκε η απόφαση της κατάσχεσης.

 

·              Ο ιδιώτης, τις απογευματινές ώρες της ίδιας ημέρας, ευρισκόμενος στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης, επικαλέστηκε αδιαθεσία, ισχυρισθείς ότι χτυπήθηκε από αστυνομικούς κατά τη σύλληψη του, και μεταφέρθηκε αρχικά στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός. Παράλληλα, ενημερώθηκε τηλεφωνικά η Εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προανάκρισης και την μη τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος του.

 

Με αφορμή τους ισχυρισμούς του ιδιώτη  διατάχθηκε έρευνα, με εντολή να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό, ώστε, σε περίπτωση που προκύψουν ευθύνες σε βάρος αστυνομικών, να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6476681-2
Fax :210 6443689
e-mail :grafioty@otenet.gr 

Τελευταίες Αναρτήσεις