Τρ 28 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2002Δελτία Τύπου Ιούλιος 200231-7-2002: Σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Δημόσιας Τάξης για την κατασκευή και διασύνδεση των Επιχειρησιακών Κέντρων Ολυμπιακής Ασφάλειας (C4Ι)

31-7-2002: Σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Δημόσιας Τάξης για την κατασκευή και διασύνδεση των Επιχειρησιακών Κέντρων Ολυμπιακής Ασφάλειας (C4Ι)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

Αθήνα, 31/7/2002

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

 

Σήμερα, 31 Ιουλίου 2002, στο Υ.Δ.Τ. πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, υπό τον Υφυπουργό Δημόσιας Τάξης κ. ΜΑΛΕΣΙΟ, με σκοπό την ολοκλήρωση της αξιολόγησης  των  απαιτήσεων για  την  κατασκευή  και  διασύνδεση  των Επιχειρησιακών Κέντρων Ολυμπιακής Ασφάλειας (C 4Ι),που σύμφωνα με απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής Συντονισμού Ολυμπιακής Προετοιμασίας (ΔΕΣΟΠ) έχει ανατεθεί στο Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ο σχετικός διαγωνισμός.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γ.Γ. ΥΔΤ κ. ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ, ο Γ.Γ. ΟΑ/ΥΠ.ΠΟ. κ. ΚΑΡΤΑΛΗΣ, ο Γ.Γ. Γ.Ε.ΕΘ.Α.  κ. ΤΡΑΥΛΟΣ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ο.Ε.Ο.Α. κ. ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ και υπηρεσιακοί παράγοντες των εν λόγω Υπουργείων και του Υ.Ε.Ν.
Αποφασίσθηκε για λόγους συμβατότητας, διαλειτουργικότητας και χρόνου υλοποίησης να ενταχθούν στον πιο πάνω διαγωνισμό και τα παρακάτω έργα που σχετίζονται άμεσα με τη λειτουργία των Κέντρων αυτών και για τα οποία έχουν ολοκληρωθεί ή βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης, μελέτες ή διαγωνισμοί:

  • Η αναβάθμιση του συστήματος πληροφορικής Υ.Δ.Τ. και η ανάπτυξη των μηχανογραφικών εφαρμογών Ολυμπιακής Ασφάλειας,
  • Η ανάπτυξη Συστήματος Κλειστού Κυκλώματος Τηλεόρασης (CCTV) για το  οδικό δίκτυο και όμοιου Συστήματος καθώς και συστημάτων αισθητήρων για τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις.
  • Η ανάπτυξη και λειτουργία του Ολυμπιακού Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος και η εγκατάσταση συστημάτων Ασφαλείας σε  λιμένες, καθώς και η πρόβλεψη για ασύρματη μετάδοση εικόνας από θαλάσσια και  εναέρια μέσα. 
  • Η ανάπτυξη και λειτουργία των Κέντρων συντονισμού και Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος.
  • Η χρήση  Ενιαίου  Ψηφιακού  Συγκαναλικού  Συστήματος Ασφάλειας , τύπου     TETRA ή ισοδυνάμου, με στόχο την αποκλειστική κάλυψη των αναγκών επικοινωνίας των Κύριων Αρχών Ασφάλειας και των Υπηρεσιών Αμεσης Ανάγκης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, με ευχέρεια επεκτασιμότητάς του.
  • Η προμήθεια συστημάτων λήψης – μετάδοσης εικόνας από αέρα (δύο συστήματα FLIR και ένα αερόπλοιο) και ενός Κινητού Επιχειρησιακού Κέντρου.

Τελευταίες Αναρτήσεις