Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Ιούλιος 200731-07-2007: Συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεωςμε τον Πρέσβυ της Ιταλίας στην Ελλάδα

31-07-2007: Συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεωςμε τον Πρέσβυ της Ιταλίας στην Ελλάδα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας δέχθηκε σήμερα (31-07-2007) στο Γραφείο του, τον Πρεσβευτή της Ιταλίας στην Ελλάδα    κ. Gianpaolo Scarante και συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, ειδικότερα θέματα σχετιζόμενα με το ζήτημα  της παράνομης μετανάστευσης.

 

Ο Ιταλός Πρεσβευτής μετέφερε στον κ. Υπουργό τους ιδιαίτερους χαιρετισμούς του Υπουργού Εσωτερικών κ. Juliano Amato και του Υπουργού Εξωτερικών κ. Massimo D´Alema.

 

O κ. Scarante αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις δυσμενείς συνθήκες του φετινού καλοκαιριού και στις δυσκολίες που παρουσιάζει ο καιρός με αποτέλεσμα τόσο η Ιταλία (ακόμη και στις βόρειες περιοχές ), όσο και η Ελλάδα να αντιμετωπίζουν μεγάλο αριθμό δασικών πυρκαγιών.

 

Ο Ιταλός Πρέσβυς επεσήμανε ότι η ομοιότητα στις δυσκολίες υπήρξε ακόμη και στα τραγικά ατυχήματα  με την πτώση των αεροσκαφών πυρόσβεσης Καναντέρ, που συνέβησαν την ίδια μέρα στην Ελλάδα και στην Ιταλία.

 

Σημείωσε ακόμη ότι η Ιταλία αντιμετώπισε δυσκολίες στην αντιμετώπιση αυτού του μεγάλου προβλήματος των πυρκαγιών σε Βορρά και Νότο  τονίζοντας παράλληλα ότι η Ελλάδα αντεπεξήλθε ικανοποιητικά στις πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες και στα πολλαπλά μέτωπα.

 

Σε ό,τι αφορά ειδικά την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, ο       κ. Υπουργός εξήρε τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες  του Αντιπροέδρου της Commission κ. Franco Frattini, για την ανάπτυξη κοινής γραμμής αποτροπής, στον άξονα: Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας-Κύπρου-Αιγύπτου.

 

Ολοκληρώνοντας την εισηγησή του ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως σημείωσε ότι θα πρέπει να υπάρξει κοινή πολιτική μετανάστευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.-

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 31/07/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις