Δε 5 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Μάιος 200731-05-2007: Ολοκληρώθηκε η 2η Συνάντηση εμπειρογνωμόνων για το Σχέδιο "ΙΛΑΕΙΡΑ" για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων (Αθήνα...

31-05-2007: Ολοκληρώθηκε η 2η Συνάντηση εμπειρογνωμόνων για το Σχέδιο “ΙΛΑΕΙΡΑ” για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων (Αθήνα 30 και 31 Μαΐου 2007)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ολοκληρώθηκε σήμερα (31-5-2007) η δεύτερη συνάντηση εμπειρογνωμόνων για το Σχέδιο "ΙΛΑΕΙΡΑ" για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, η οποία πραγματοποιήθηκε το διήμερο 30 και 31 Μαΐου στο ξενοδοχείο "PRESIDENT".

 

Στο κλείσιμο των εργασιών της διήμερης διασυνοριακής άσκησης anti-trafficking με την κωδική ονομασία "ΙΛΑΕΙΡΑ" παρέστη ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης.

 

Θετικά σχόλια και κριτικές απέσπασε το Σχέδιο "ΙΛΑΕΙΡΑ" από τους εκπροσώπους των πέντε Διεθνών Οργανισμών, οι οποίοι εξέφρασαν την πρόθεση τους για τη στήριξη του Σχεδίου "ΙΛΑΕΙΡΑ" και στο μέλλον. Επίσης υποστήριξαν την ανάγκη δημιουργίας ενός δικτύου εθνικών σημείων επαφής που θα διευκολύνει τη διάχυση των πληροφοριών και την ταχύτερη αντίδραση των Υπηρεσιών σε υποθέσεις trafficking.

 

Επισημάνθηκε ότι το "ΙΛΑΕΙΡΑ" μπορεί να βελτιώσει και να ελαχιστοποιήσει τα κενά που υπάρχουν στη Διασυνοριακή Συνεργασία, λόγω διαφορετικής επιχειρησιακής λειτουργίας και θεσμικού πλαισίου, αποτρέποντας έτσι τη δράση των διακινητών.

 

Απώτερος στόχος του Σχεδίου "ΙΛΑΕΙΡΑ" είναι να μεταβληθεί το έγκλημα του trafficking από έγκλημα χαμηλού ρίσκου και υψηλού κέρδους σε έγκλημα υψηλού ρίσκου για τους διακινητές.  

 

Αξιοσημείωτη είναι η παραδοχή της αξίας του Σχεδίου "ΙΛΑΕΙΡΑ" στη Διασυνοριακή Συνεργασία, από προηγμένες  Χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Αυστρία, Γαλλία).

 

Τέλος, ως σημαντική κρίνεται η τοποθέτηση της Τουρκία ότι το Σχέδιο "ΙΛΑΕΙΡΑ" καταφέρνει να συντονίσει κοινές προσπάθειες μεταξύ κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και τρίτων Χωρών που συμμετέχουν στο σχεδιασμό.  

 

 

Δείτε την ομιλία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κατά το κλείσιμο των εργασιών.

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 31/05/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις