Τε 27 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Μάρτιος 200731-03-2007: Ολοκληρώθηκε το υπηρεσιακό ταξίδι του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

31-03-2007: Ολοκληρώθηκε το υπηρεσιακό ταξίδι του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, με τις διμερείς επαφές που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Ν. Υόρκη, ολοκλήρωσε το υπηρεσιακό του  ταξίδι στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.
 
Συγκεκριμένα, ο κ. Αρχηγός χθες συναντήθηκε με τη Γενική Πρόξενο της Ελλάδος, στο Ελληνικό Προξενείο της Ν. Υόρκη κα. Αικατερίνη Μπούρα, η οποία και τον ενημέρωσε για την πρόοδο στην έκδοση των Ελληνικών διαβατηρίων, μετά και από την ενίσχυση του Προξενείου με δυο Έλληνες αστυνομικούς.
 
Η κυρία Πρόξενος, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με τον κ. Αρχηγό, αναφέρθηκε στο πολύ καλό επίπεδο συνεργασίας που υπάρχει με τις Ελληνικές Αρχές για την εξυπηρέτηση των Ελλήνων ομογενών στην έκδοση διαβατηρίου, ενώ ευχαρίστησε τον κ. Αρχηγό για την ενίσχυση του Προξενείου με τους Έλληνες αστυνομικούς. Ακολούθως, ο κ. Αρχηγός περιηγήθηκε στους χώρους του Προξενείου όπου και συνομίλησε με Έλληνες ομογενείς, οι οποίοι παρευρίσκονταν για την υποβολή των δικαιολογητικών και για την παραλαβή διαβατηρίων.
 
Συνεχίζοντας τις συναντήσεις του, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, έγινε δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο στον οποίο και μετέφερε τους χαιρετισμούς του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα. Με τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Δημήτριο συνομίλησαν σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα ενώ προέβησαν και στην ανταλλαγή εθιμοτυπικών δώρων.
 
Ακολούθως, μετέβη στην έδρα του F.B.I. στη Ν. Υόρκη όπου ενημερώθηκε από τους επικεφαλής αξιωματικούς για θέματα τρομοκρατίας, οργανωμένου εγκλήματος και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.  
 
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, απογευματινές ώρες, συναντήθηκε με τον Αρχηγό της Αστυνομίας της Ν. Υόρκης κ. Raumond Kelly με τον οποίο και συνομίλησε για θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων και για το μοντέλο αστυνόμευσης που εφαρμόζεται στη Ν. Υόρκη.
 

   

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 31/03/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις