Πε 8 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Μάρτιος 200730-3-2007:Συναντήσεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κατά τη διάρκεια του υπηρεσιακού ταξιδιού του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

30-3-2007:Συναντήσεις του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κατά τη διάρκεια του υπηρεσιακού ταξιδιού του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, σε συνέχεια των συναντήσεών του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, επισκέφθηκε το Homeland Security όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα κ. Charles Allen. Ο κ. Αρχηγός ενημέρωσε τον κ. Γενικό για την συγκρότηση και λειτουργία της Διεύθυνσης Διαβατηρίων καθώς και για τον τρόπο έκδοσης του νέου διαβατηρίου, το οποίο είναι σύγχρονο και το ασφαλέστερο στον κόσμο.  
 
Ο Γενικός Γραμματέας, αφού ενημερώθηκε ο ίδιος και οι Αξιωματούχοι που συμμετείχαν στη συνάντηση, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις ενέργειες του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς επίσης και την πεποίθησή του για θετική ανταπόκριση στο αίτημα των Ελληνικών Αρχών για τη βίζα.
 
Στη συνέχεια ο κ. Αρχηγός συναντήθηκε με τον Βοηθό Γραμματέα της Διπλωματικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου κ. Richard Griffin, με τον οποίο συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
 
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας ακολούθως συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κ. Νίκολας Μπερνς και τον Υφυπουργό Εξωτερικών, ελληνικής καταγωγής, κ. Τζον Νεγρεπόντε. Οι συναντήσεις ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα και έγιναν σε άριστο κλίμα.
 
Ο κ. Αρχηγός αναχώρησε για την Νέα Υόρκη, όπου θα συνεχίσει τις διμερείς επαφές του με υπηρεσιακούς παράγοντες.
 

       

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 30/3/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις