Δε 5 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Μάιος 200730-05-2007: Δήλωση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως για την `Ασκηση ΙΛΑΕΙΡΑ και για το δυστύχημα στον Λούσιο ποταμό

30-05-2007: Δήλωση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως για την `Ασκηση ΙΛΑΕΙΡΑ και για το δυστύχημα στον Λούσιο ποταμό

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας εξερχόμενος σήμερα από το Ξενοδοχείο "PRESIDENT", μετά την έναρξη των εργασιών της δεύτερης συνάντησης εμπειρογνωμόνων για το Σχέδιο "ΙΛΑΕΙΡΑ" για την αντιμετώπιση και καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Βρισκόμαστε στο δεύτερο και τελευταίο μέρος της άσκησης «ΙΛΑΕΙΡΑ». Μετέχουν αντιπρόσωποι Αξιωματικοί από 25 χώρες της Ευρώπης και της εγγύτερης περιοχής των Βαλκανίων και από τους πέντε (5) μεγάλους αστυνομικούς Διεθνείς Οργανισμούς δηλαδή INTERPOL, EUROPOL, EUROJUST, FRONTEX και εκπρόσωποι από την Commission.
 
Εχαιρέτησα την φάση αυτής της ασκήσεως. Υπεδέχθην τους προσκεκλημένους και μετέχοντες και επαναπροσδιορίσαμε τη σημασία της άσκησης. Η σημασία της άσκησης είναι Διεθνής συνεργασία, διασυνοριακή συνεργασία προς αντιμετώπιση μιας σύγχρονης απειλής που λέγετε trafficking δηλαδή εμπορία και διακίνηση προσώπων και ειδικά γυναικών και παιδιών. Ο συναγερμός που έχει σημάνει με αυτή την άσκηση σε όλη την Ευρώπη και προπαντός στους ενδιαφέροντες δρόμους ή περιοχές όπου γίνεται αυτό το transit αυτό το πέρασμα, ο συναγερμός που έχει κηρυχθεί από την Ελλάδα μέσω αυτής της άσκησης έχει υιοθετηθεί από την Ευρώπη και έχει εκτιμηθεί από όλους τους εταίρους.
 
Ουσιαστικά είναι μια προσπάθεια στην οποία μετέχουν πολλά Υπουργεία, εκτιμάται η απειλή και λαμβάνονται τα κατάλληλα μέτρα. Η Ελληνική Αστυνομία είναι στην πρωτοπορία αυτής της Διεθνούς Συνεργασίας και η προσφορά της εκτιμάται από όλους.
 
Κήρυξα την έναρξη των εργασιών και βρισκόμαστε στο τέλος αυτής της πολύ σοβαρής άσκησης, τα αποτελέσματα, τα πορίσματα της οποίας θα παρουσιάσω στον κατάλληλο καιρό αμέσως μετά στην Commission στο Συμβούλιο των Υπουργών στις Βρυξέλλες. Σας ευχαριστώ». 
 
Ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το δυστύχημα στον Λούσιο ποταμό.
 
«Προκύπτει αδήριτη η ανάγκη να συντονίσουμε τις ενέργειές μας διυπουργικά και σε επίπεδο μεγάλων και σοβαρών ουσιαστικών συνεργασιών, έτσι ώστε να αποφεύγονται τα ατυχήματα, να έχουμε λάβει όλες τις πρόνοιες και όλα τα προληπτικά μέτρα, χωρίς να καταστρέφεται μια πολύ ωραία διάσταση του τουρισμού που είναι ο εναλλακτικός τουρισμός.
 
Ο εναλλακτικός τουρισμός συνδέει τους ανθρώπους με τη φύση, τους κάνει να αγαπήσουν τη φύση, να τη γνωρίσουν και να την αγαπήσουν και προπαντός τους νέους ανθρώπους αλλά αυτά όλα υπό τον όρο και την απαράβατη προϋπόθεση ότι δεν θα έχουμε ατυχήματα. Δηλαδή θα λαμβάνουμε όλα τα μέτρα και όλες τις πρόνοιες ώστε η επίσκεψη στην φύση, στο δρυμό, στο βουνό, στο ποτάμι να είναι χωρίς ατυχήματα. Αυτή είναι και ευχή και διοικητική περιγραφή. Ευχαριστώ». 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 30/05/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις