Κυ 1 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Απρίλιος 200730-04-2007:Σύσκεψη στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής υπό την προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας

30-04-2007:Σύσκεψη στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής υπό την προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας προήδρευσε σήμερα (30-04-2007) συσκέψεως που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.
 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Χρήστος Δρακόπουλος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος Ιωάννης Μπούτσικας, ο Διευθυντής Ασφάλειας Αττικής Υποστράτηγος Δρόσος Μπουγούδης, οι Α΄ και Β΄ Υποδιευθυντές Γ.Α.Δ.Α., οι Διευθυντές των Διευθύνσεων δικαιοδοσίας της Γ.Α.Δ.Α. καθώς και Τμηματάρχες των Τμημάτων των Επιτελείων τους, ο Προϊστάμενος και οι Επόπτες του Κέντρου Επιχειρήσεων της Γ.Α.Δ.Α., οι Διευθυντές – Διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων και Τμημάτων Ασφαλείας και οι Προϊστάμενοι των Υποδιευθύνσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής καθώς και Τμηματάρχες των Τμημάτων αυτών.
 
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε αφ’ ενός στο πλαίσιο των τακτικών συσκέψεων που πραγματοποιεί ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας με τους Αξιωματικούς και αφετέρου λόγω των πρόσφατων βίαιων ενεργειών κατά αστυνομικών στόχων.
 
Ο κ. Αρχηγός απηύθυνε συστάσεις – κατευθύνσεις προς όλους τους Αξιωματικούς για εκτέλεση των καθηκόντων τους και των υποχρεώσεων διοικήσεως όπως αυτές προδιαγράφονται από τις διατάξεις του Σώματος. Προέτρεψε τους Αξιωματικούς να μεταφέρουν τις οδηγίες του και να εμπνεύσουν τους υφιστάμενους τους και να κατευθύνουν αυτούς έτσι ώστε να ενεργούν με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα στις νόμιμες ενέργειές τους.
 
Ο κ. Δημοσχάκης σημείωσε ότι από 01-05-2007 η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής θα ενισχυθεί με 760 δόκιμους Αστυφύλακες τονίζοντας ότι οι Διοικούντες Αξιωματικοί θα πρέπει να προβούν σε απόλυτη αξιοποίηση και κινητοποίηση όλου του προσωπικού.
 
Κάνοντας αποτίμηση της επικαιρότητας ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας υπογράμμισε τη μεγάλη επιχείρηση που διεξήγαγε η Ελληνική Αστυνομία σε όλη τη χώρα, κατά τη στάση των κρατουμένων στις Δικαστικές Φυλακές, η οποία ήταν απόλυτα επιτυχής και έληξε αναίμακτα. Στο σημείο αυτό τόνισε ότι η Αστυνομία αν και πέτυχε, δέχεται άδικη επίθεση ζητώντας παράλληλα από τους διοικούντες Αξιωματικούς να εκδηλώσουν υπερπροσπάθεια κυρίως στα θέματα αστυνόμευσης και ασφάλειας ώστε να στηριχτεί το Σώμα και να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις.
 
Ο κ. Αρχηγός εμφατικά υποστήριξε ότι οι Έλληνες πολίτες επιθυμούν να μην αποτυγχάνει η Ελληνική Αστυνομία και ότι τα Αστυνομικά Τμήματα που δέχονται επιθέσεις δεν αποτελούν φρούρια, περιχαρακωμένα στρατόπεδα ή πυροβολεία.
 
Τέλος ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρθηκε στις μεγάλες αθλητικές συναντήσεις ( FINAL FOUR, Kύπελλο Ελλάδος, Champions League) που έχουν προγραμματιστεί κατά το εγγύς χρονικό διάστημα δηλώνοντας βέβαιος ότι όλοι οι Αστυνομικοί θα ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους με υψηλό αίσθημα ευθύνης ώστε και οι εκδηλώσεις αυτές να στεφθούν με απόλυτη επιτυχία όπως όλοι οι διεθνείς αγώνες στους οποίους συμμετείχε η Ελληνική Αστυνομία.
 
 
 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 30/04/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις