Δε 25 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Απρίλιος 200730-04-2007: Δελτίο τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πέταλο του Μαλαιακού

30-04-2007: Δελτίο τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πέταλο του Μαλαιακού

ΓΕΝΙΚΗ    ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ    ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ    ΣΤΕΡΕΑΣ       ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
 
 
Αθήνα, 30/4/2007
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Με αφορμή τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς, την έξοδο των εκδρομέων και την αυξημένη κίνηση οχημάτων που θα παρατηρηθεί στην ΝΕΟ Αθηνών Θεσσαλονίκης αύριο (01-05-07), από την Α.Δ. Φθιώτιδος ανακοινώνονται τα κάτωθι :
 
Λόγω των έργων που εκτελούνται για την κατασκευή του αυτ/μου στο επονομαζόμενο πέταλο του ΜΑΛΙΑΚΟΥ ( 162 έως 220 χ/θ) έχουν γίνει κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, με παρακάμψεις και στενώσεις στα εξής σημεία της ΝΕΟ Αθηνών – Θεσ/νικης:
 
Τ. Τ. ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ
 
Τ.Τ. ΑΓΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ
1.
162 -168 χ/θ στένωση (περιοχή Λογγού μέχρι τέλος Αγ.Κων/νου)
2.
173-178 χ/θ στένωση (Περιοχή Ασπρονερίου και περιφερειακός Κ.Βούρλων)
 
3.
180-182,500 Χ/Θ Παράκαμψη Καινούριου
Β΄ Τ.Τ.Αυτ/μων ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
1
183,300-184,400 χ/θ στένωση (περιοχή Αγ.Σεραφείμ)
2
185-186,500 χ/θ στένωση (Περιοχή Σκάρφειας)
3
192,500-195 χ/θ στένωση (περιοχή Αγίας Τριάδας)
4
204,500 – 206 χ/θ Παράκαμψη (περιοχή Ανθήλης)
5
212-214 χ/θ στένωση (περιοχή Αγ. Παρασκευής)
6
217-220 χ/θ παράκαμψη (περιοχή Αυλακίου)
 
Η κίνηση των οχημάτων στις παρακάμψεις-στενώσεις αυτές θα γίνεται αποκλειστικά σε μονό στοίχο ανά κατεύθυνση λόγω της στενότητας του οδοστρώματος.
 
Τούτο θα έχει ως συνέπεια την παρακώλυση της ομαλής ροής των οχημάτων και την δημιουργία ανασχέσεων-βραδυποριών στα τμήματα της ΝΕΟ που προηγούνται των αναφερόμενων παρακάμψεων-στενώσεων. Στα σημεία που υφίστανται οι αναφερόμενες παρακάμψεις-στενώσεις, δεν υπάρχουν παράπλευροι οδοί στις οποίες οι Υπηρεσίες μας να δύνανται να εκτρέψουν την κυκλοφορία ή μέρος της αυξημένης κυκλοφορίας που θα παρατηρηθεί.
 
Αδύνατη επίσης είναι η παρέμβαση των Υπηρεσιών μας με μονοδρομήσεις σε μία ή περισσότερες εξ’ αυτών λόγω του μεγάλου αριθμού των στενώσεων-παρακάμψεων, της ύπαρξης πολλών κατοικημένων περιοχών εκατέρωθεν αυτών, της μεγάλης απόστασης που καλύπτουν (162 έως 220 χ/θ) και της μεταφοράς του προβλήματος μετά από κάθε επιχειρούμενη μονοδρόμηση στην επόμενη παράκαμψη-στένωση, χωρίς ιδιαίτερα οφέλη. Από τις υφιστάμενες Υπηρεσίες μας (Τ.Τ. Αγίου Κων/νου – Β΄Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Φθιώτιδος ) στα συγκεκριμένα σημεία θα ληφθούν αυξημένα μέτρα τροχαίας, με την διάθεση κυρίως πεζών τροχονόμων και δικυκλιστών, οι οποίοι θα καταβάλουν προσπάθεια επιτάχυνσης της κίνησης των οχημάτων. Παράλληλα κατά μήκος όλου του οδικού δικτύου της ΝΕΟ και κυρίως κατά μήκος του Πετάλου του Μαλιακού (162 έως 240 χ/θ) θα περιπολούν συνεχώς έγχρωμα και συμβατικά περιπολικά R/Τ αυτοκίνητα, με σκοπό την επιτήρηση της κυκλοφορίας και την επέμβαση προς ρύθμιση αυτής όπου χρειασθεί (π.χ Ανατολικός-Δυτικός Κόμβος Κ. Βούρλων, Δ/νση ΜΠΡΑΛΟΥ , κόμβος ΛΑΜΙΑΣ, κόμβος Στυλίδας κ.λ.π.) Συστήνουμε στους φίλους οδηγούς που θα χρησιμοποιήσουν την ΝΕΟ, από την 162 χ/θ έως την 220 χ/θ να κινούνται σε μονό στοίχο, ώστε να επιτυγχάνεται ευκολότερα από τους Τροχονόμους η επιτάχυνση της κίνησης στα επίμαχα σημεία. Τυχόν κίνηση σε διπλούς στοίχους θα έχει ως αποτέλεσμα στις εισόδους των παρακάμψεων-στενώσεων να παρατηρείται μεγάλη καθυστέρηση, χαμηλές ταχύτητες και εκνευρισμός μεταξύ των οδηγών.
 
Προσπάθεια και σκοπός όλων των Αστυνομικών της Δ/νσης μας που θα διατεθούν στα παραπάνω μέτρα τροχαίας είναι, η πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διευκόλυνση των εκδρομέων και η ελαχιστοποίηση της καθυστέρησης στην κίνηση των. Ζητούμε την κατανόηση όλων των οδηγών που θα χρησιμοποιήσουν την ΝΕΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ και τους συνιστούμε να έχουν υπομονή, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να υπακούουν στις υποδείξεις των τροχονόμων.
 
Περί της κατάστασης της κίνησης στο τμήμα της ΝΕΟ από ΑΓΙΟ ΚΩΝ/ΝΟ έως ΛΑΜΙΑ, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα: 100-22310.569800 – 22350.31701 – 22310.93900.
 
Για όσους οδηγούς επιθυμούν να κινηθούν μέσω άλλων οδών εκτός της ΝΕΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ και κυρίως γι` αυτούς που έχουν ως προορισμό τους Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ – ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΤΡΙΚΑΛΩΝ και ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ως εναλλακτικές διαδρομές κίνησης προτείνουμε:
 
α) Για την κίνηση από Αθήνα προς την Λαμία την Διαδρομή ΚΟΜΒΟΣ ΚΑΣΤΡΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ – ΤΙΘΟΡΕΑ – ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ – ΜΠΡΑΛΟΣ – ΝΕΟ ΑΘΗΝΩΝ – ΛΑΜΙΑΣ. (Απόσταση περίπου 90 χιλ.)
 
β) Για την κίνηση από την Λαμία προς Αθήνα την διαδρομή ΝΕΟ ΛΑΜΙΑΣ-ΑΘΗΝΩΝ – Δ/ση προς ΜΠΡΑΛΟ (200 Χ/Θ) – ΜΠΡΑΛΟΣ- ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ -ΤΙΘΟΡΕΑ -ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ – ΚΑΣΤΡΟ ΒΟΙΩΤΙΑΣ – ΝΕΟ ΑΘΗΝΩΝ-ΛΑΜΙΑΣ (Απόσταση περίπου 90 χιλ.)
  
Εφ’ όσον η κίνηση που θα παρατηρηθεί στη ΝΕΟ αύριο 01-05-2007 είναι υπερβολικά μεγάλη, οι Υπηρεσίες μας (Τ.Τ.ΛΑΜΙΑΣ – Β΄ Τ.Τ.ΑΥΤ/ΜΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ) θα πραγματοποιήσουν εκτροπή της κυκλοφορίας που προέρχεται (μέσω Δομοκού), από τους Νομούς ΓΡΕΒΕΝΩΝ-ΤΡΙΚΑΛΩΝ και ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ως και το Νομό ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ, στην ΠΕΟ ΛΑΜΙΑΣ – ΑΘΗΝΩΝ (ΛΑΜΙΑ – ΜΟΣΧΟΧΩΡΙ – ΗΡΑΚΛΕΙΑ – ΔΑΜΑΣΤΑ – ΜΠΡΑΛΛΟΣ – ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ – ΤΙΘΟΡΕΑ – ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ – ΚΑΣΤΡΟ) με την τοποθέτηση τροχονόμων σε κατάλληλα οδικά σημεία.
 

Τελευταίες Αναρτήσεις