Πε 28 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Μάρτιος 200730-03-2007: Αυξημένα μέτρα Τροχαίας κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα

30-03-2007: Αυξημένα μέτρα Τροχαίας κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 30/03/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Η Ελληνική Αστυνομία, από σήμερα και κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα, λαμβάνει αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.
 
Τα αυξημένα μέτρα σχεδιάστηκαν με έμφαση στα σημεία του οδικού δικτύου όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων και με βάση τις ιδιαίτερες κυκλοφοριακές συνθήκες κάθε περιοχής. 
 
Ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει: 
 • αστυνόμευση του οδικού δικτύου, κατά τομείς, με περιπολικά και μοτοσικλέτες, 
 • αυξημένη αστυνομική παρουσία και ενισχυμένη αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου παρατηρείται συχνότητα πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων,
 • αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων,
 • ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις για την αποφυγή κυκλοφοριακής συμφόρησης,
 • συγκρότηση συνεργείων γενικών και ειδικών τροχονομικών ελέγχων (ιδιαίτερα για την βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα κ.λπ.),
 • αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί κ.λπ.)
 • κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν θρησκευτικές εκδηλώσεις.
 • παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς.  

Μάλιστα για ενημέρωση των οδηγών, προσωπικό της Τροχαίας θα διανέμει ενημερωτικό φυλλάδιο με χρήσιμες συμβουλές προς τους οδηγούς, καθώς και φυλλάδιο με οδικό χάρτη για την κύρια και εναλλακτική διαδρομή για την περιοχή του Μαλιακού Κόλπου.

Σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα θα βρίσκονται τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας. Συγκεκριμένα, θα διατεθούν περιπολικά, μοτοσικλέτες, συμβατικά οχήματα με το ανάλογο προσωπικό, καθώς και ομάδες Ο.Ε.Π.Τ.Α. για την αποτελεσματική αστυνόμευση του οδικού δικτύου της χώρας, ενώ το έργο των Υπηρεσιών Τροχαίας θα συνδράμουν οι Διευθύνσεις Αμέσου Δράσεως Αττικής και Θεσσαλονίκης. 
   

Παράλληλα, τα ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας θα πραγματοποιούν συχνές πτήσεις και θα επιτηρούν το βασικό οδικό δίκτυο της Χώρας και κυρίως του οδικού δικτύου Π.Α.Θ.Ε., σε συνεργασία και συντονισμό με τις επίγειες δυνάμεις.
 

Τα αυξημένα μέτρα τροχαίας θα είναι έντονα και συνεχή καθ´όλη τη διάρκεια της  εορταστικής περιόδου σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας.
 • Χρήσιμες συμβουλές για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων.
 • Το ενημερωτικό φυλλάδιο που θα διανεμηθεί από προσωπικό της Τροχαίας (εμπροσθόφυλλο, οπισθόφυλλο).
 • Σημεία του εθνικού οδικού δικτύου της Χώρας που παρουσιάζουν προβλήματα και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς.
 • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την περιοχή του Μαλιακού.
 • Χιλιομετρικές θέσεις με ιδιαιτερότητες – εμπόδια στο βασικό εθνικό οδικό δίκτυο.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις