Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2002Δελτία Τύπου Αύγουστος 200229-8-2002: Oλοκλήρωση της σύσκεψης για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων βίας στις αθλητικές εκδηλώσεις

29-8-2002: Oλοκλήρωση της σύσκεψης για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων βίας στις αθλητικές εκδηλώσεις

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

Αθήνα, 29-8-2002

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ολοκληρώθηκε σήμερα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, υπό την προεδρία του Υφυπουργού κ. Ευάγγελου Μαλέσιου, η σύσκεψη με θέμα την αντιμετώπιση των κρουσμάτων βίας στους αθλητικούς χώρους.

Η σύσκεψη αυτή, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και με αφορμή την έναρξη της νέας αθλητικής περιόδου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, η εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού κα Μωραΐτου-Οικονομίδου, ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Π.Ο. κ. Ιωάννης Οικονομίδης, ο Πρόεδρος της Ε.Π.Α.Ε. κ. Αθανάσιος Κανελλόπουλος, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Α.Β. κ. Αντώνης Αντωνιάδης, οι Πρόεδροι ή εκπρόσωποι των μεγαλύτερων ποδοσφαιρικών σωματείων που προβαίνουν σε οργανωμένες μετακινήσεις φιλάθλων και υψηλόβαθμοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Εξετάσθηκαν τα προληπτικά μέτρα που θα ληφθούν την νέα αθλητική περίοδο, αξιολογήθηκαν οι σχετικές προτάσεις και επαναβεβαιώθηκε η βούληση για συνεργασία όλων των συναρμοδίων και εμπλεκομένων φορέων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας στις αθλητικές εκδηλώσεις.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης αποφασίσθηκαν τα κατωτέρω μέτρα που αφορούν κυρίως:

  • Την διαρκή συνεργασία των ΠΑΕ, ΚΑΕ και λοιπών σωματείων με τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, πριν από κάθε οργανωμένη μετακίνηση οπαδών ποδοσφαιρικών ομάδων ή άλλων αθλητικών σωματείων.
  • Την έγκαιρη ειδοποίηση της Αστυνομίας για τα προγραμματισμένα δρομολόγια μετακίνησης των οργανωμένων συνδέσμων οπαδών των ομάδων.
  • Την παράδοση, πριν από την αναχώρηση, καταλόγου με τον αριθμό των οχημάτων και τα ονόματα των επιβαινόντων σε κάθε όχημα.
  • Τον ορισμό ενός προσώπου ως υπευθύνου αποστολής, προκειμένου να υπάρχει συνεχής συνεργασία με την Αστυνομία, η οποία θα αναλάβει τη συνοδεία τους.
  • Την εκπόνηση εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας, για κάθε αθλητική συνάντηση χωριστά, σχεδίου για την ασφαλή μετακίνηση από και προς το στάδιο, καθώς και για την πρόσβαση, παραμονή και αποχώρηση των οργανωμένων ομάδων από τις κερκίδες.

Ο Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Ευάγγελος Μαλέσιος, στις δηλώσεις του, εξέφρασε την πεποίθηση ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, οι παράγοντες αλλά και οι φίλαθλοι θα επιδείξουν πνεύμα συνεργασίας στην κοινή προσπάθεια για την εξάλειψη του φαινομένου της βίας στις αθλητικές εκδηλώσεις.

 

Τελευταίες Αναρτήσεις