Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2002Δελτία Τύπου Μάιος 200229-5-2002: Ρυθμίζονται εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά θέματα για τους Ειδικούς Φρουρούς και τους Συνοριοφύλακες

29-5-2002: Ρυθμίζονται εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά θέματα για τους Ειδικούς Φρουρούς και τους Συνοριοφύλακες

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

Αθήνα,  29-05-2002

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Τα εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά θέματα ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Χρυσοχοϊδη, με τους εκπροσώπους της Συντονιστικής Επιτροπής των Σωματείων και Ενώσεων των Ειδικών Φρουρών και Συνοριοφυλάκων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Κατά τη συνάντηση, όπου έγινε αναφορά στη σπουδαιότητα του έργου που επιτελούν οι Ειδικοί Φρουροί και οι Συνοριοφύλακες και στη σημαντική συμβολή τους στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στη χώρα μας, ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Χρυσοχοϊδης ανακοίνωσε τις παρακάτω αποφάσεις:

  • Την εξασφάλιση του εργασιακού μέλλοντος, με την παραμονή στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας των  Ειδικών Φρουρών και Συνοριοφυλάκων. Ειδικότερα έως 31/10/2002 θα παρουσιασθεί το νομοθετικό πλαίσιο που θα ρυθμίζει εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά θέματα.
  • Την καταβολή του επιδόματος αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας μονάδων-νυχτερινά, με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που καταβάλλεται στο προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, αναδρομικά από 1/1/2002.
  • Την επίλυση του θέματος της παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και από τους υπηρεσιακούς ιατρούς της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με το ΙΚΑ.

 

Τελευταίες Αναρτήσεις