Πε 1 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Ιούλιος 200729-07-2007: Στο Αεροδρόμιο της Ελευσίνας ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως

29-07-2007: Στο Αεροδρόμιο της Ελευσίνας ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 29/07/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Κοντά στους συναδέλφους των δύο (2) πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος υπερασπιζόμενοι τον δασικό πλούτο της Χώρας, βρέθηκε ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας.
 
Ο κ. Πολύδωρας μετέβη στην 383 Μοίρα όπου επιχειρούν τα πυροσβεστικά αεροσκάφη, στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας. Τον κ. Υπουργό υποδέχθηκαν ο Αρχηγός Γ.Ε.Α. Αντιπτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Ανδρέας Κόης.
 
Στη συνέχεια ο κ. Υπουργός μίλησε στους πιλότους και το τεχνικό προσωπικό της Μονάδας:
 
«Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας. Είσαστε γενναίοι και είμαστε υπερήφανοι για σας και για εκείνους που πήγαν στην αθανασία. Θα είμαστε δυνατοί, κάνουμε πέτρα την καρδιά μας. Η ζωή συνεχίζεται και εσείς, είσαστε τα ΄΄αστέρια΄΄. Λάβατε ένα σήμα που σας έστειλα στον Υμηττό; Σας έβλεπα και κάνατε ασκήσεις ακριβείας όταν επιχειρούσατε, σας είδα με τα μάτια μου, σας θαύμασα και προλαβαίνω και λέω, να μου κοβόταν η γλώσσα, τη λέξη:΄΄να προσέχετε΄΄. Εν πάση περιπτώσει σαν πατέρας, σαν αδελφός σας, σας λέω την ίδια λέξη: Δύναμη, ειλικρινώς σας λέω προφύλαξη! Αδέλφια μου προφύλαξη! Εκτιμήστε το. Πάντως σας θαυμάζει όλη η Ελλάδα και εγώ που είμαι ευαίσθητος άνθρωπος, αλλά ΄΄κάνω πέτρα΄΄ την καρδιά μου. Και ιδιαίτερες ευχαριστίες να πείτε σε όλους γιατί ΄΄σηκωθήκατε΄΄ την επόμενη (ημέρα).
 
Και θα πάμε στα γερατειά μας, να τους συναντήσουμε. Θάρρος! Δηλαδή αυτές τις αρετές του πολεμιστή που τις έχετε, αυτές επικαλούμαι και δεχτείτε τον θαυμασμό μου, την αγάπη μας, την συμπαράστασή μας και τη συμπόνοια. Η χαρά έχει μια ΄΄απαίτηση΄΄ να πολλαπλασιάζεται. Κάνεις γάμους, βαπτίζεις ένα παιδί (και την πολλαπλασιάζεις). Ο πόνος έχει μία άλλη ΄΄απαίτηση΄΄ να διαιρείται, ώστε να μειώνεται το βάρος. Να βγαίνει μικρότερο πηλίκον της διαιρέσεως.
 
Σας χαιρετώ. Σας ευχαριστώ»!

  

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις