Σα 10 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Ιούνιος 200729-06-2007: Δηλώσεις του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως μετά την απογευματινή Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

29-06-2007: Δηλώσεις του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως μετά την απογευματινή Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 29/06/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας μετά την απογευματινή  σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, για το θέμα των πυρκαγιών, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ανέφερε τα ακόλουθα:
 
« Yπουργός Δημοσίας Τάξεως: Επανελήφθη η σύσκεψη η ενημερωτική με τον Πρωθυπουργό. Όπως ξέρετε εκδίδεται ανακοίνωση και ενημέρωση για το κοινό από τον Υπεύθυνο Τύπου της Πυροσβεστικής κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Η αποτίμηση της καταστάσεως όπως προέκυψε συνθετικά και από τη γνώμη του Γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας και από την ενημέρωση που εξέθεσα εγώ, ήταν ότι έχουμε καθηλώσει το μεγαλύτερο μέρος του μετώπου της Πάρνηθας. Η επιφυλακή δεν σταματάει. Ο κίνδυνος της αναζωπύρωσης ελλοχεύει, είναι ισχυρός.
 
Δημοσιογράφος: Η επιφυλακή μέχρι πότε κύριε Υπουργέ;
 
Yπουργός Δημοσίας Τάξεως: Μέχρι να τελειώσει η εκδοχή της αναζωπύρωσης και απαιτείται χρόνος. Δεν περιοριστήκαμε μόνο στην εκτίμηση της καταστάσεως του μετώπου της Πάρνηθας αλλά προχωρήσαμε στη Θεσσαλία και σε κάποιες άλλες εστίες οι οποίες έχουν εξουδετερωθεί, όπως πχ. Ρόδου, Χανίων και Χαλκιδικής-Σιθωνίας.
 
Δημοσιογράφος: Για σήμερα το βράδυ τι φοβάστε; Υπάρχει κάποιο μέτωπο που σας ανησυχεί ιδιαίτερα;
 
Yπουργός Δημοσίας Τάξεως: Όχι αλλά δίνουμε τη μάχη όπως ξέρετε εμφατικά μεταξύ της Μονής των Κλειστών και του Σπηλαίου του Πανός και στο άνω μέρος της Μονής Κυπριανού.
 
Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ, ακούμε στα ρεπορτάζ για τραγικές καθυστερήσεις και μιλούν οι πολίτες ότι δεν είδαν κανένα ελικόπτερο να πετάει xθες. Yπήρχαν τελικά καθυστερήσεις; Θα καταλογίσετε ευθύνες;
 
Yπουργός Δημοσίας Τάξεως: Νομίζω ότι ένα ευχαριστώ ανήκει και στους Επιτελείς του Πυροσβεστικού και της Γραμματείας της Πολιτικής Προστασίας και προς όλους όσοι πολέμησαν με αυταπάρνηση στα μέτωπα της φωτιάς. Ο κίνδυνος της αναζωπύρωσης θα μας απασχολήσει και το Σαββατοκύριακο.
 
Δημοσιογράφος: Καθυστερήσεις, δε μας απαντήσατε κύριε Υπουργέ, υπήρξαν;
 
Yπουργός Δημοσίας Τάξεως: Όχι. Όχι!
 
Δημοσιογράφος: Υπάρχει κόντρα του νυν με τον πρώην Αρχηγό της Πυροσβεστικής;
 
Yπουργός Δημοσίας Τάξεως: Όχι. Συνεργάζονται. Ο κύριος Φούρλας είναι Γραμματέας της Πολιτικής Προστασίας καθώς ξέρετε. Ο κ. Κόης συνεργάζεται θαυμάσια και σε μεγάλη συχνότητα και καλή συνεννόηση με τον κύριο Φούρλα και εγώ με τους ομολόγούς μου.
 
Δημοσιογράφος: Ο Πρωθυπουργός είναι ικανοποιημένος με τους χειρισμούς κύριε Υπουργέ;
 
Yπουργός Δημοσίας Τάξεως: Ενημερώνεται, δίνει οδηγίες, διευθύνει-προεδρεύει της Συσκέψεως.
 
Δημοσιογράφος: Σας εξέφρασε ικανοποίηση ή δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς που έγιναν από την πλευρά του Υπουργείου σας και των λοιπών Υπουργείων;
 
Yπουργός Δημοσίας Τάξεως:  Εζήτησε να τελούμε όλοι σε εγρήγορση. Ευχαριστώ ».
 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις