Πε 8 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Μάιος 200729-05-2007: Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως στον εορτασμό του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, του Προστάτη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικού Προσωπικού...

29-05-2007: Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως στον εορτασμό του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου, του Προστάτη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικού Προσωπικού και Κοινοτικών Φυλάκων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας παραβρέθηκε σήμερα στη Θεία Λειτουργία – Δοξολογία που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών (Μεσογείων 96), για τον εορτασμό του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου του Προστάτη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικού Προσωπικού και Κοινοτικών Φυλακών.

 

Στην Δοξολογία χοροστάτησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Π. Νεκτάριος Κιούλος, Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Πρέσβυς ε.τ. κ. Κωστής Αιλιανός, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, εκπρόσωπος της Υπουργού Εξωτερικών κας Ντόρας Μπακογιάννη κ. Φώτιος Παπαγεωργίου και ο πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Μιχαήλ Βετούλης.

 

Παραβρέθηκαν ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, ο Προϊστάμενος Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρωπίνου Δυναμικού Υποστράτηγος Δημήτριος Πανόπουλος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικών Ταξίαρχος Παναγιώτης Χριστοφιλάκης, ο Διευθυντής της       Διεύθυνσης Πολιτικού Προσωπικού ΠΕ/Α Σακαλής Βασίλειος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διαχείρισης Υλικού ΠΕ/Α Κωνσταντιδέλης Γεώργιος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ελεγκτηρίου Δαπανών ΠΕ/Α Νικόλαος Χρήστου, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Διεύθυνσης Δημοσίων Σχέσεων ΠΕ/Α Αλέξανδρος Γεροχρήστος, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικού Προσωπικού και Κοινοτικών Φυλάκων κ. Κόκκας Αναστάσιος καθώς και Πολιτικοί Υπάλληλοι του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως.

 

Με την ολοκλήρωση της δοξολογία ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως δήλωσε στους παρισταμένους:  

 

«Ήθελα να σας πω δυο σκέψεις. Λέω στον σεβαστό μας Πανοσιολογιότατο τον Αρχιερέα μας, ότι το μαρτυροδρόμιό μας είναι μαρτυροδρόμιο θυσίας. Και όταν λέμε μαρτυροδρόμιο θυσίας δεν έχουμε κανένα νικητή ‘‘Μπίσμαρκ’’ ?γιο. Από τον Χριστό μας μέχρι τον Αϊ Γιάννη το Ρώσο είναι όλο μια πρόταση θυσίας. Και αυτή είναι η δύναμη της Πίστεώς μας. Ότι από τη θυσία αναγεννάται ο εαυτός μας, το σπίτι μας, η πατρίδα μας, η ψυχούλα μας.

 

Έτσι και ο Αϊ – Γιάννης ο Ρώσος. Αναγεννάται από την θυσία η Πατρίδα μας. Σήμερα το γιορτάζουμε αυτό. Δηλαδή πριν από 554 χρόνια είχαμε θυσία και ταυτόχρονα είχαμε την Αναγέννηση! Είχαμε τη θυσία του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και την ?λωση της Πόλης (29 Μαΐου 1453), αλλά το ενδιαφέρον είναι ότι: αυτή η θυσία αυτομάτως έγινε το σημείο αναφοράς για την Αναγέννηση του Έθνους. Διότι είπε η γιαγιά, που έφτασε και στη μάνα μου τη συγχωρεμένη να το λέει, ενώ ήταν αγράμματη: «Σημαίνει η γης, σημαίνει ο ουρανός, σημαίνουν τα επ΄ουράνια, σημαίνει και η Αγιά Σοφιά το Μέγα Μοναστήρι, με τα 400 σήμαντρα και τις 62 καμπάνες. Κάθε καμπάνα και Παπάς κάθε Παπάς και Διάκος. Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θα΄ναι». Προσέξτε τώρα. Αυτό το ήξερε και μας το έλεγε σαν νανούρισμα η μάνα μου σε όλα τα παιδιά της, η οποία το είχε μάθει από τη μάνα της, η οποία το είχε μάθει επίσης από τη μάνα της και πάει μια αλυσίδα πέντε-έξι προσώπων και φτάνουμε αμέσως στον 15ο Αιώνα.

 

Όπως λέει και ο συχωρεμένος ο Σβορώνος, ο κομμουνιστής ιστορικός- στο δρόμο μπορεί να αναθεώρησε τις σκέψεις του- αυτό ήταν το σημείο της αναγέννησης του νέου Ελληνισμού. Φανταστείτε να έκανε ένα συμβιβασμό ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος με τον Μωάμεθ τον Β΄. Όταν του έκανε πρόταση (παραδόσεως) ο Μωάμεθ και του απάντησε ο Κωνσταντίνος ΙΑ΄ Παλαιολόγος: «Το δε την πόλιν σοι δούναι, ουτ΄ εμού έστιν ουτ’  άλλου των κατοικούντων εν ταύτη. Κοινή γαρ γνώμη πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν και ου φεισόμεθα της ζωής ημών».

 

Φανταστείτε να έκλεινε ένας συμβιβασμός και να παρέδιδε την Πόλη και να βασίλευε κάπως ο Κωνσταντίνος ο τελευταίος Παλαιολόγος. Νομίζω θα απέσβετο κάθε ελπίς. Θα χανόταν το Έθνος. Το μαρτυροδρόμιο μας είναι μαρτυροδρόμιο θυσίας και Αναγέννησης από τον Χριστό μας μέχρι τον Αϊ- Γιάννη τον Ρώσο και σας είπα και την Επέτειο της 29ης Μαΐου.

 

Τώρα σας ζητώ δυο πράγματα: Να στρέψουμε τη σκέψη μας και την προσοχή μας προς το δράμα του Λούσιου και να προσευχηθούμε για τις ψυχές εκείνων που χάθηκαν. Και να έχουμε και μια εσωτερική υπερηφάνεια εμείς ως Αστυνομίας και ως Πυροσβεστικό ότι επιτελέσαμε το ανθρωπιστικό και υπηρεσιακό ακόμη – ακόμη καθήκον μας με το να πέσουμε μες στο ποτάμι να κάνουμε έρευνα, να κάνουμε διάσωση η οποία συνεχίζεται αμείωτη και σήμερα μέχρι να βρούμε και τους δύο τελευταίους.

 

Ας προσευχηθούμε για τις ψυχές τους με την εσωτερική ικανοποίηση ότι επράξαμε το καθήκον μας ως Υπηρεσία, ως Οργανισμός και ως άνθρωποι.

 

Τελευταία παρατήρηση μου, σας ζητάω την προσοχή σας είναι ότι: το πολιτικό προσωπικό της Αστυνομίας και του Υπουργείου μας το βλέπουμε με σεβασμό τόσο το Αρχηγείο όσο και εμείς της Πολιτικής Ηγεσίας. Με απόλυτο σεβασμό, συμπαράσταση και εννοούμε ότι είναι αναπόσπαστο τμήμα της λειτουργίας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και του Αρχηγείου. Το Αρχηγείο δουλεύει για θέματα μαζί με το Προεδρείο σας. Ότι μπορούμε να επιλύσουμε μέσα στις αντίξοες δημοσιονομικές συνθήκες αλλά τις πολύ καλές συνθήκες από πλευράς συνεννόησης και συνεργασίας.

 

Με αυτές τις σκέψεις δεχθείτε την συμπαράσταση μας, τις ευχαριστίες μας για την προσφοράς σας, την εκτίμηση μας και την οργάνωση της παραπέρα συνεργασίας για ό,τι καλύτερο.

 

Να έχετε ευτυχία στα σπίτια σας, σας ευχαριστώ θερμά». 

    

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 29/05/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις