Σα 3 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2002Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200228-10-2002: Ημερήσια Διαταγή Υπουργού της 28ης Οκτωβρίου 2002

28-10-2002: Ημερήσια Διαταγή Υπουργού της 28ης Οκτωβρίου 2002

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

Υ Π Ο Υ Ρ Γ Ο Σ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2002
          

 

Η Ελλάδα και ο απανταχού της γης Ελληνισμός εορτάζει σήμερα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Η ημέρα αυτή αποτελεί ιστορικό ορόσημο για κάθε Έλληνα αλλά και σύμβολο θέλησης και αγώνα των εθνών εκείνων που επιλέγουν να ζουν ελεύθερα. Το Ελληνικό έπος του `40 αποτελεί χαρακτηριστικό ιστορικό παράδειγμα, όπου η αποφασιστικότητα, η σύμπνοια και ο ηρωισμός ενός έθνους μπορεί να υπερισχύσουν ενός υπεράριθμου  και άριστα εξοπλισμένου εχθρού. Αποτελεί παράδειγμα ηθικού θάρρους, χρέους και καθήκοντος προς την πατρίδα.

Η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου πρέπει γι` αυτό να αποτελεί ημέρα περισυλλογής. Μέρα ανάλυσης του βαθύτερους νοήματος της επετείου και συνειδητοποίησης της αλήθειας ότι ο άνθρωπος πρέπει από τη "φύση" του να ζει ελεύθερα. Ότι η ελευθερία αυτή δεν χαρίζεται αλλά καταχτιέται και ότι μόνος θεματοφύλακας της ατομικής και κοινωνικής ελευθερίας είναι το ίδιο το άτομο. Η αλήθεια αυτή ισχύει ιδιαίτερα για όλους εμάς που έχουμε ως αποστολή τη διατήρηση της ασφάλειας και τη διαφύλαξη της προστασίας της ζωής των πολιτών. Πολύ δε περισσότερο σήμερα, όπου νέες μορφές κινδύνου απειλούν την ατομική και κοινωνική ελευθερία.

Ο φετινός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου ας παραμείνει σύμβολο αγάπης προς την πατρίδα και την ελευθερία και μία ευκαιρία για αφύπνιση, προβληματισμό και εγρήγορση απέναντι σε κάθε κίνδυνο.

                                                                   Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

                                                            ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ

Τελευταίες Αναρτήσεις