Σα 23 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Ιούνιος 200728-06-2007: Έκτακτη επίσκεψη - επιθεώρηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη

28-06-2007: Έκτακτη επίσκεψη – επιθεώρηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 28/06/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης ενήργησε χθες και σήμερα έκτακτη επιθεώρηση-επίσκεψη σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη ο κ. Αρχηγός, βραδινές ώρες χθες, συναντήθηκε με τον Γενικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο Ασημάκη Γκόλφη, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Υποστράτηγο Μπάμιατζη Αντώνιο, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγο Στέργιο Αποστολίδη και τους Αστυνομικούς Διευθυντές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Αρχηγός ενημερώθηκε για τη λειτουργία και την δραστηριότητα των Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης. 

 

Ο κ. Αρχηγός σήμερα (28-06-2007) προήδρευσε ευρείας συσκέψεως στην οποία συμμετείχαν ο Γενικός Επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Ασημάκης Γκόλφης, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος Μπάμιατζης Αντώνιος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγος Στέργιος Αποστολίδης, Αστυνομικοί Διευθυντές Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Αρχηγός απηύθυνε συστάσεις και έδωσε κατευθύνσεις προς όλους τους Αξιωματικούς για την εκτέλεση των καθηκόντων τους και των υποχρεώσεων διοικήσεως, όπως αυτές προδιαγράφονται από τις διατάξεις του Σώματος. Παράλληλα, ζήτησε από τους συμμετέχοντες Αξιωματικούς να εμπνεύσουν τους υφισταμένους τους και να τελούν συνεχώς σε εγρήγορση κατά την άσκηση του αστυνομικού έργου.

 

Ζήτησε επιπλέον να εντατικοποιηθούν και να ολοκληρωθούν οι εκκρεμείς Ένορκες Διοικητικές Εξετάσεις και άμεση παραπομπή όλων των περιπτώσεων όπου προβλέπεται και όπου απαιτείται στα Πειθαρχικά Συμβούλια.

 

Επιπροσθέτως, ο κ. Αρχηγός έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αστυνόμευση κατά τη διάρκεια της Καλοκαιρινής περιόδου ενώ ζήτησε την εντατικοποίηση των αστυνομικών και τροχονομικών ελέγχων στις περιοχές που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς.

 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην επικείμενη ίδρυση Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τις προδιαγραφές της αντίστοιχης στην Αθήνα.

 

Τέλος ο κ. Αρχηγός απεύθυνε εντολές για τον συντονισμό των αστυνομικών Υπηρεσιών και την παροχή συνδρομής στις αρμόδιες Υπηρεσίες σε περίπτωση πυρκαγιών. 

 

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις