Τρ 26 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Μάιος 200728-05-2007: Ολοκληρώθηκε το Υπηρεσιακό ταξίδι του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στη Σερβία (Βελιγράδι, 26-28/5/2007)

28-05-2007: Ολοκληρώθηκε το Υπηρεσιακό ταξίδι του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στη Σερβία (Βελιγράδι, 26-28/5/2007)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 28/05/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ολοκληρώθηκε σήμερα (28-05-2007) η επίσκεψη του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Αναστασίου Δημοσχάκη στο Βελιγράδι, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Αστυνομίας της Σερβίας.

 

Στο περιθώριο του εορτασμού, ο κ. Αρχηγός συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών της Σερβίας κ. Dragan Josic στον οποίον μετέφερε τους χαιρετισμούς του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα. Επίσης, ο κ. Αρχηγός είχε διαδοχικές διμερείς επαφές με τους ομολόγους του Αρχηγούς της Σερβίας και του Μαυροβουνίου.

 

Στο πλαίσιο αυτό συναποφασίστηκε όπως τα τρία Αρχηγεία να προβούν άμεσα σε προπαρασκευαστικές ενέργειες σύνταξης Συμφωνιών Αστυνομικής Συνεργασίας και επανεισδοχής  σε θέματα που σχετίζονται κυρίως με το οργανωμένο έγκλημα, την τρομοκρατία, τη διακίνηση όπλων και ναρκωτικών καθώς και άλλα θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος, προκειμένου στη συνέχεια οι αρμόδιοι Υπουργοί, σε διμερείς συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν προσεχώς, να υπογράψουν τις σχετικές συμφωνίες. Για το σκοπό αυτό τον προσεχή  Ιούλιο οι Αρχηγοί των Αστυνομιών της Σερβίας και του Μαυροβουνίου θα επισκεφθούν διαδοχικά την Ελλάδα προσκεκλημένοι του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Αναστασίου Δημοσχάκη.

 

?ξιο μνείας είναι το γεγονός ότι ο Αρχηγός της Σερβικής Αστυνομίας  αλλά και του Μαυροβουνίου ενημέρωσαν τον Έλληνα Αρχηγό ότι μεγάλος αριθμός πολιτών των δυο χωρών, σε σχέση με τον περασμένο χρόνο, πρόκειται να επισκεφθεί την Ελλάδα κατά την παρούσα τουριστική περίοδο. Ο κ. Δημοσχάκης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι ασφαλής τουριστικός προορισμός για όλους τους τουρίστες – επισκέπτες και ότι από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ενισχύθηκαν οι αστυνομικές υπηρεσίες στα νησιά, στις παραθαλάσσιες περιοχές, στα αεροδρόμια και στους ελέγχους διαβατηρίων της Χώρας, με 3.500 αστυνομικούς επιπλέον, πέραν αυτών που υπηρετούν μόνιμα.

 

Κατά τη διάρκεια της εκεί παραμονής του ο κ. Αρχηγός επισκέφθηκε την Ελληνική Πρεσβεία στο Βελιγράδι και αντάλλαξε απόψεις με τον Έλληνα Πρέσβυ κ. Χρήστο Παναγόπουλο, με τον οποίο και συζήτησαν θέματα αστυνομικού ενδιαφέροντος που αφορούν τις δυο χώρες.   

 

  

       

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις