Δε 2 Οκτωβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Αύγουστος 200727-08-2007: Δηλώσεις του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως στο Μέγαρο Μαξίμου

27-08-2007: Δηλώσεις του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως στο Μέγαρο Μαξίμου

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 27/08/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε:
 
Υπουργός Δημοσίας Τάξεως: «Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό και την Επιτροπή για την περιοδεία μου χθες την νύχτα στην Ολυμπία, στην Φιγαλεία, στην Ανδρίτσαινα, στο ναό του Επικουρείου Απόλλωνος, την Μεγαλόπολη και επιστροφή τα ξημερώματα εδώ. Είδα μια κατάσταση η οποία είναι ελεγχόμενη. Σήμερα θα μπορούσαμε να είχαμε μία πολύ καλύτερη μέρα. Ο ‘‘στρατηγός άνεμος’’ ορίζει πολλά πράγματα κυρίως την δραστηριότητα ή δράση των εναερίων μέσων, γιατί πολύ εύκολα καπνός και στροβιλισμοί-αναταράξεις εξουδετερώνουν τη δράση των αεροπλάνων. Τώρα έχουμε προτεραιότητες, και γι΄ αυτό πηγαίνω στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, την Ολυμπία μετά τη διάσωση της Φρίξας και των ανθρώπων που ήσαν εγκλωβισμένοι στη Φρίξα, των Κρεστένων Ολυμπίας, Μεσσηνία, Ανδρίτσαινα το μέτωπο εκείνο και την μέση Εύβοια δηλαδή Στύρα, Αλιβέρι και Μαρμάρι. Πηγαίνω λοιπόν γι’ αυτή την αναδιάταξη των δυνάμεων, κυρίως των εναέριων, με τον ‘‘στρατηγό άνεμο’’ να έχει τον πρώτο ρόλο σε όλες αυτές τις δράσεις».
 
Ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τον εάν είναι πλήρως ελέγξιμες οι πυρκαγιές στην Ηλεία, Μεσσηνία κτλ.
 
Υπουργός Δημοσίας Τάξεως: «Δεν είναι ανάγκη να πάω στα δικά σας λόγια, σας λέω: έχουμε ακόμη πρόβλημα. Η κατάσταση είναι καλή αλλά είναι κατάσταση μάχης».
 
Ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την παρουσία του διοικητή της ΕΥΠ στη σύσκεψη το πρωί με τον Πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή.
 
Υπουργός Δημοσίας Τάξεως: «Στις έρευνες για το γνωστό θέμα, μετέχει και η Ε.Υ.Π όπως έχω ανακοινώσει. Δηλαδή Ε.Υ.Π., Αντιτρομοκρατική, Ασφάλεια, Αστυνομία γενικώς είναι στην δράση και των ερευνών και της συλλογής ευρημάτων και της συλλογής αποδείξεων».
 
 
 
 
Ερώτηση δημοσιογράφου για ύπαρξη αποδείξεων για εμπρηστές.
 
Υπουργός Δημοσίας Τάξεως: «Σας είπα έχουμε τρεις ενότητες θεμάτων: ενδείξεις, μαρτυρίες, ευρήματα και αυτά θέλουν δουλειά».
 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις