Σα 25 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Αύγουστος 200727-08-2007: Ανακοίνωση με δηλώσεις του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως από την Αρχαία Ολυμπία

27-08-2007: Ανακοίνωση με δηλώσεις του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως από την Αρχαία Ολυμπία

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 27/08/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας από την Αρχαία Ολυμπία όπου μετέβη για ενημέρωση και εκτίμηση της κατάστασης, δήλωσε τα εξής:
 
«Εκφράζω την ικανοποίησή μου γιατί σώθηκε η Ολυμπία και το λέω για όλον τον κόσμο που έχει αυτή την ευαίσθητη σκέψη και τα αισθήματα για την Αρχαία Ολυμπία. Τσουρουφλίστηκε το δάσος αλλά γνωστοποιώ, όπως πρέπει να έχει γίνει γνωστό και από άλλους συναδέλφους και από τον Υπουργό Πολιτισμού, ότι το Μουσείο, παλαιό και νέο, έμεινε αβλαβές. Η Ακαδημία επίσης χωρίς βλάβες και αυτό χάρη στην αυτοθυσία και στις ’’οδομαχίες’’, εδώ στα δέντρα και στο προαύλιο, των πυροσβεστών. Μέχρις αυτοθυσίας και με τραυματισμούς, νομίζω τρεις ή τέσσερις όπως μου ανεφέρθη, επολέμησαν με τις επίγειες δυνάμεις και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.
 
Τα εναέρια μέσα: Είχαμε διατάξει γενική κινητοποίηση των εναερίων μέσων για την Ολυμπία. Είχαμε ένα πρόβλημα λειτουργίας λόγω του καπνού και των ανέμων, των αναταράξεων, για τα αεροπλάνα. Τα ελικόπτερα απέδωσαν καλύτερα και μπορούμε να πούμε ότι η εκτίμηση της καταστάσεως, όσον αφορά την περιγραφή των αναγκών που σημειώνουμε τώρα, έχει να κάνει με το πρώτο φως να σβήσουμε τις εστίες, τις μικροεστίες από το Κρόνιο και από την γύρω περιοχή, αυτό που λέμε στην Πυροσβεστική τα ’’καντηλάκια’’ και να παρακολουθήσουμε με ρίψεις όλο το σύστημα, όλο το μέτωπο γύρω από την Ολυμπία.
 
Και για τον κίνδυνο των αναζωπυρώσεων αλλά έχουμε και μέτωπα όπως είναι Σαλμώνη, Βαρβάσαινα, Λάλα και είναι πολύ σοβαρά μέτωπα τα οποία πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε πρωί-πρωί.
 
Από εδώ θα προχωρήσουμε πάλι με τον Αρχηγό (του Στρατού) και τους Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού για να κάνουμε εκτίμηση καταστάσεως στα μέτωπο από Ζαχάρω προς Ανδρίτσαινα και είναι δύο δρόμοι, δύο μάλλον γλώσσες οι οποίες ανηφορίζουνε και καίνε όλη τη χλωρίδα και απειλούν χωριά.
 
Σε κάθε περίπτωση, η προτεραιότητα των επιχειρήσεων είναι πρώτα ανθρώπινες ζωές και σημεία πολιτισμού χαρακτηριστικά, περιλαμβανομένων και των Δρυμών.
 
Μπορεί να μην τα καταφέρνουμε όλες τις φορές γιατί η μάχη είναι άνιση. Οι φωτιές είναι πολλές, σε πολλές εστίες, μεγάλης έντασης και μεγάλης έκτασης. Σας ευχαριστώ πολύ».
 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις