Πα 2 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Ιούνιος 200727-06-2007: Συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως με τον Πρέσβυ της Ιαπωνίας στην Ελλάδα

27-06-2007: Συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως με τον Πρέσβυ της Ιαπωνίας στην Ελλάδα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 26/06/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας είχε σήμερα (27/06/2007) εθιμοτυπική συνάντηση στο Γραφείο του με τον Πρέσβυ της Ιαπωνίας στην Ελλάδα κ. Takanori Kitamura.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Υπουργός και ο κ. Πρέσβυς συζήτησαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη συνεργασία των αστυνομιών των δύο χωρών στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, του οργανωμένου εγκλήματος, του trafficking και των ναρκωτικών.

 

Ο κ. Υπουργός υπογράμμισε τα βαθιά αισθήματα σεβασμού που αισθάνεται η Ελληνική Κοινωνία προς την Ιαπωνία για τον πολιτισμό και τη σύγχρονη αντίληψη θέασης του κόσμου καθώς και για τις προσπάθειες που καταβάλλει για την επικράτηση της Παγκόσμιας ειρήνης.

 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως ο κ. Πρέσβυς της Ιαπωνίας στην Ελλάδα συναντήθηκε επίσης με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο Αναστάσιο Δημοσχάκη με τον οποίο συζήτησαν για την υπογραφή Μνημονίου Αστυνομικής Συνεργασίας και Κατανόησης μεταξύ των δύο χωρών για θέματα αστυνομικής αρμοδιότητας.

 

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε η σημασία της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας και τα αποτελέσματά της στην αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.

 

 

   

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις