Δε 20 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Μάρτιος 200727-03-2007:Δελτίο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων

27-03-2007:Δελτίο της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ
 
Αθήνα, 27 Μαρτίου 2007  
 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ
 
  1. Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων τις πρωινές και απογευματινές ώρες της χθες 26-3-2007 συνελήφθησαν και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός (1) κατώτερου αστυνομικού, κατηγορουμένου για διευκόλυνση παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα και παράβαση καθήκοντος και τριών (3) αλλοδαπών κατηγορουμένων για διάφορες παραβάσεις, μεταξύ των οποίων σύσταση και συμμετοχή σε Εγκληματική Οργάνωση, πλαστογραφία μετά χρήσεως από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, περί πρόληψης και καταστολής νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και του νόμου περί όπλων .
  2. Από τα στοιχεία της δικογραφίας δεν προέκυψε συμμετοχή του Αστυνομικού σε έκδοση πλαστών διαβατηρίων, αλλά μόνο η διευκόλυνση που παρείχε σε αλλοδαπούς τρίτων χωρών, κυρίως Αλβανών κατόχων Αλβανικών διαβατηρίων, χωρίς αυτοί να είναι εφοδιασμένοι με τα ανάλογα ταξιδιωτικά έγγραφα, ώστε να αναχωρούν με προορισμό σε χώρες SCHENGEN.
  3. Στην ίδια δικογραφία συμπεριελήφθησαν τέσσερις (4) ακόμη αλλοδαποί και μία (1) ημεδαπή, κατηγορούμενοι για τα ίδια αδικήματα, οι οποίοι όμως δεν συνελήφθησαν και αναζητούνται.
  4. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν ενώπιον του κ. Εισαγγελέως Πλημ/κών Αθηνών, ο οποίος παρέπεμψε την όλη υπόθεση στον Ανακριτή για διενέργεια κυρίας ανάκρισης.

Τελευταίες Αναρτήσεις