Σα 23 Σεπτεμβρίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Ιούλιος 200726-07-2007: Επίσκεψη του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως στην Αχαΐα

26-07-2007: Επίσκεψη του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως στην Αχαΐα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας επισκέφθηκε σήμερα  (26-7-2007) τις περιοχές της Αχαΐας, όπου εκδηλώθηκαν πυρκαγιές.

 

Ακολούθως, ο κ. Υπουργός προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης:

 

« Ήρθα εδώ μαζί με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος και κάναμε μία κατόπτευση του τοπίου από αέρος, να εκτιμήσουμε την κατάσταση, να δούμε τις επιχειρησιακές δράσεις που μπορούμε να κάνουμε στο μέγιστο δυνατό, ώστε να μπορέσουμε να κατανικήσουμε τα μέτωπα, να έχουμε στον νου μας και να λάβουμε τις προφυλάξεις για τις αναζωπυρώσεις και να τελειώσει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες η μάχη της Αιγιαλείας, του Αιγίου και της Αχαΐας.

 

Ταυτόχρονα, θα κάνουμε την σύσκεψη εδώ, να οργανώσουμε και όλη την υπόθεση των εκτιμήσεων και των αποζημιώσεων, με την σαφή εντολή που έχουμε από τον Πρωθυπουργό να κάνουμε ως Πολιτεία ό,τι είναι δυνατόν, παν ό,τι είναι δυνατόν, για να επουλώσουμε τις πληγές, να θεραπεύσουμε τις πληγές και όσον αφορά τις περιουσίες και όσον αφορά τις αποζημιώσεις το ταχύτερο δυνατόν. Ευχαριστώ. ».

 

Εν συνεχεία, ο κ. Υπουργός προήδρευσε συσκέψεως, στην οποία συμμετείχαν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Ανδρέας Κόης, ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, ο Νομάρχης Αχαΐας, Δήμαρχοι και Τοπικοί Παράγοντες της περιοχής.

 

Μετά τη σύσκεψη, ο κ. Πολύδωρας δήλωσε στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης:

 

« Οι άμεσες προτεραιότητες είναι τώρα τα τελευταία μέτωπα και οι αναζωπυρώσεις. Δεύτερον, άμεσες ανάγκες έχουμε για την διοικητική μέριμνα, για ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια, άστεγοι –η διοικητική μέριμνα να περιλαμβάνει και την τροφή ακόμη- και τυχόν ασθενείς. ».

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 26/7/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις