Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Ιούλιος 200726-07-2007: Επίσκεψη - επιθεώρηση του Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος

26-07-2007: Επίσκεψη – επιθεώρηση του Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 26/07/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος επισκέφθηκε χθες (25-07-2007) την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, στη Λαμία.
 
Ο κ. Υπαρχηγός προήδρευσε συσκέψεως στην οποία παρέστησαν ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευβοίας Α.Δ. Κωνσταντίνος Γάτος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Βοιωτίας Α.Δ. Νικόλαος Στίγκας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Φωκίδας Α.Δ. Σπυρίδων Γλυμής, ο Αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας Α.Δ. Δημήτριος Πατίτσας, ο Αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Ευρυτανίας Α.Υ. Νικόλαος Παυλέτσης, καθώς και οι Αξιωματικοί της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας.
 
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε εκτίμηση της παρούσας κατάστασης και συζητήθηκαν οι ιδιαιτερότητες της ευρύτερης περιοχής της Στερεάς Ελλάδος.
 
Ειδικότερα, δόθηκαν εντολές, οδηγίες και κατευθύνσεις για λήψη μέτρων πρόληψης των πυρκαγιών μέσω των μικτών περιπολιών, της αυξημένης επιτήρησης ευπαθών περιοχών και της συνεργασίας με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τις Νομαρχίες.
 
Συζητήθηκαν επίσης, θέματα Τροχαίας λόγω των έργων που πραγματοποιούνται κατά μήκος της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας (πέταλο Μαλιακού).
 
Επιπλέον, ο κ. Υπαρχηγός ζήτησε αυξημένη παρουσία και συνεχή αστυνόμευση με διαρκείς ελέγχους στις τουριστικές περιοχές της Περιφέρειας, καθώς και σε αρχαιολογικούς χώρους.
 
Τέλος, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη λαθρομετανάστευση, καθώς και θέματα μεταγωγών και φύλαξης κρατουμένων δεδομένης της λειτουργίας των πέντε φυλακών στη Στερεά Ελλάδα.
 
Μετά το πέρας της σύσκεψης, ο κ. Υπαρχηγός συναντήθηκε με εκπροσώπους της τοπικής Ένωσης Αξιωματικών και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων, με τους οποίους συζήτησε θεσμικά και οικονομικά θέματα.
 
Ο κ. Υπαρχηγός πραγματοποίησε επίσης, εθιμοτυπικές επισκέψεις στον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λαμίας, τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας και τον Νομάρχη Φθιώτιδας.
 
Οι επισκέψεις – επιθεωρήσεις των Αντιστρατήγων του Σώματος (Υπαρχηγός, Προϊστάμενος Επιτελείου Αρχηγείου, Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος) σε Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Περιφέρειας της Χώρας για καθοδήγηση των Υπηρεσιών και παροχή κατευθύνσεων θα συνεχιστούν.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας πραγματοποιεί σήμερα επίσκεψη στη Σύρο, έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις