Πε 8 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Ιούνιος 200726-06-2007:Μέτρα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών

26-06-2007:Μέτρα του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας εκδόθηκε διαταγή προς τις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις της Χώρας, με υλοποίηση μέτρων για άμεση ανταπόκριση και παροχή βοήθειας και απαιτούμενης συνδρομής στις Υγειονομικές Αρχές και στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών.

 

Ειδικότερα αποφασίστηκαν:

 

  • Η ετοιμότητα δέκα (10) και έξι (6) περιπολικών στις Γενικές Αστυνομικές Διευθύνσεις Αττικής και Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, για την αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών.
  • Μέριμνα των Γενικών Αστυνομικών Διευθύνσεων Αττικής και Θεσσαλονίκης για διαμόρφωση χώρων (αίθουσες συσκέψεων, λέσχες), προκειμένου να φιλοξενηθούν άτομα ευπαθών κοινωνικών ομάδων(ηλικιωμένοι, έγκυες).
  • Διάθεση των λεωφορείων των Διευθύνσεων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής και Θεσσαλονίκης που διαθέτουν κλιματισμό στα άτομα ευπαθών κοινωνικών ομάδων εφόσον ζητηθεί.
  • Αύξηση των περιπολιών των Υπηρεσιών Ασφαλείας στις περιοχές λουομένων προς αποτροπή κλοπών.
  • Λήψη μέτρων Τροχαίας από τις Υπηρεσίες Τροχαίας με σκοπό, την διευκόλυνση των οχημάτων του Ε.Κ.Α.Β., την άμεση και ακώλυτη πρόσβασή τους στις νοσηλευτικές μονάδες.
  • Λήψη μέτρων Τροχαίας στις περιοχές λουομένων προς διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 26/06/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις