Τρ 28 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Απρίλιος 200726-04-2007: Συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως με τον Πρέσβυ της Δημοκρατίας της Κύπρου στην Ελλάδα

26-04-2007: Συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως με τον Πρέσβυ της Δημοκρατίας της Κύπρου στην Ελλάδα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, είχαν σήμερα (26-4-2007) στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, συνάντηση με τον Πρέσβυ της Δημοκρατίας της Κύπρου στην Ελλάδα κ. Γεώργιο Γεωργή και Αντιπροσωπεία Αξιωματούχων της Κυπριακής Αστυνομίας.
 
Την Αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Βοηθός Αρχηγού Εκπαίδευσης της Κυπριακής Αστυνομίας κ. Μιχαήλ Παπαγεωργίου, ο Υποδιευθυντής Εκπαίδευσης της Αστυνομικής Ακαδημίας της Κύπρου, Αστυνόμος Δημήτριος Πιτσιλλίδης και ο Αστυνομικός Σύνδεσμος της Κύπρου στην Αθήνα, Υπαστυνόμος Ανδρέας Παπαδόπουλος.  
 
Η συνάντηση ήταν εθιμοτυπική και πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της τοποθέτησης, για πρώτη φορά, Αξιωματικού της Κυπριακής Αστυνομίας ως Αστυνομικού Συνδέσμου στην Αθήνα.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και, ειδικότερα, η συνεργασία για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, του οργανωμένου εγκλήματος και της εμπορίας ανθρώπων, καθώς και η εκπροσώπηση της Κυπριακής Αστυνομίας στο εξωτερικό σε συνεργασία με τους Συνδέσμους της Ελληνικής Αστυνομίας στις Χώρες που αυτοί έχουν επισήμως τοποθετηθεί.
 
Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως καλωσόρισε τον Κύπριο Αξιωματικό στην Αθήνα και εξήρε την μέχρι τώρα εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των Αστυνομιών των δύο Χωρών. Εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα για την περαιτέρω ενδυνάμωση της υπάρχουσας συνεργασίας, στην κατεύθυνση της αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, του οργανωμένου εγκλήματος και της εμπορίας ανθρώπων, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Αστυνομικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, η οποία αναμένεται να επικυρωθεί.

 
        

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 26/4/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις