Πα 2 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Απρίλιος 200726-04-2007: Συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως με αντιπροσωπεία του Κ.Κ.Ε.

26-04-2007: Συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως με αντιπροσωπεία του Κ.Κ.Ε.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 26/4/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας συναντήθηκε  σήμερα (26-4-2007) στο Γραφείο του, με αντιπροσωπεία του Κ.Κ.Ε., αποτελούμενη από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του Κόμματος κ. Ορέστη Κολοζώφ, τον κ. Στρατή Κόρακα και τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος κ. Αχιλλέα Κανταρτζή.

 

Η αντιπροσωπεία του Κ.Κ.Ε. ζήτησε και ενημερώθηκε από τον Υπουργό Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα για τις αστυνομικές ενέργειες που εκδηλώθηκαν στις 24 και 25/4/2007, ως προς τη διερεύνηση πληροφοριών για εκδήλωση βίαιης ενέργειας εναντίον της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα.

 

Στην συνάντηση παρέστη και ο Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών, εποπτεύων την Δ.Α.Ε.Ε.Β. κ. Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος γνωστοποίησε στην αντιπροσωπεία του Κ.Κ.Ε. τις ενέργειες που εκδηλώθηκαν ως προς τις έρευνες με την απόλυτη τήρηση των Συνταγματικών και δικονομικών εγγυήσεων.

 

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως δήλωσε:

 

« Δέχτηκα τον κ. Κολοζώφ και την αντιπροσωπεία του Κουμμουνιστικού Κόμματος ως όφειλα, για να δώσω πάλι τις οφειλόμενες εξηγήσεις στο θέμα της επιχειρήσεως που έλαβε χώρα χθες για την τρομοκρατική απειλή, που ευτυχώς απεδείχθη ότι ήταν παντελώς αβάσιμη, ανυπόστατη εντέλει.

 

Έδωσα τις εξηγήσεις, συμπέρασμα των οποίων εξηγήσεων ήταν η κατάληξη από πλευράς μου ότι: ¨και εσείς κύριοι, υπεύθυνοι του Κ.Κ., αν ήσασταν στη θέση μου, την ίδια επιχείρηση θα επιχειρούσατε, γιατί δεν είχα το δικαίωμα να παραβλέψω και το ένα τοις χιλίοις. Ότι δηλαδή ήταν ενδεχόμενο να επραγματοποιείτο η απειλή. Και δεύτερον, ότι εγένετο η επιχείρηση με τις μέγιστες δικαστικές εγγυήσεις.

 

Αυτά εξέθεσα στην αντιπροσωπεία του Κ.Κ. και έμεινε το θέμα των απελάσεων αυτών που δεν διαθέτουν άδεια παραμονής, δηλαδή των παρανόμων μεταναστών. Μένει εκκρεμές. Ισχύουν οι ανθρωπιστικοί λόγοι που εξέθεσε η αντιπροσωπεία, ο κ. Κολοζώφ.

 

Μας απασχολεί και μας προβληματίζει και εμάς η ανθρωπιστική διάσταση. Μπαίνει το ερώτημα -το οποίο το λέω με την ευκαιρία για όλους τους μετανάστες- γιατί δεν νομιμοποιήθηκαν; Κάναμε δύο ή τρεις νόμους για τη νομιμοποίηση της παραμονής τους. Ας είμεθα όλοι -μαζί με το θέμα της ευαισθησίας για τους ανθρωπιστικούς λόγους και τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον χαρακτήρα της φιλόξενης χώρας της Ελλάδας- ας είμεθα παράλληλα -και εκείνοι οι οποίοι δείχνουμε στους συνανθρώπους μας που έρχονται εδώ πιεσμένοι από την ανάγκη και από τις συμφορές στον τόπο τους- ότι υπάρχει μία έννομη τάξη. Υπάρχει ένας νομικός πολιτισμός μαζί με τον ανθρωπισμό, προς τον οποίο όλοι θα πρέπει να δείχνουμε την προσήλωσή μας για το καλό όλων.

 

Μας απασχολεί λοιπόν. Δεν κατέληξα, δεν έδωσα απάντηση, διότι δεν μπορώ να την δώσω, πώς μπορούμε, δηλαδή, να εξυπηρετήσουμε τους ανθρώπους για τους ανθρωπιστικούς λόγους, υπάρχοντος του Νόμου και ισχύοντος έτσι όπως ισχύει. Θα το δούμε στις επόμενες φάσεις. ».

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις