Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Ιούνιος 200725-06-2007:Δήλωση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου)

25-06-2007:Δήλωση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών (26 Ιουνίου)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών απαιτεί περισυλλογή και κριτική σκέψη πάνω στις αιτίες ενός προβλήματος που απειλεί το πιο ζωντανό και δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας, τη νεολαία. Προπαντός όμως απαιτεί αποφάσεις και πολιτικές.
 
Θέλουμε να εκπέμψουμε ένα μήνυμα προς την κοινωνία: Ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι ασυνθηκολόγητη, αδιαπραγμάτευτη στο κεφάλαιο της μάχης κατά των ναρκωτικών. Δεν έχουμε ούτε ένα παιδί για χάσιμο. Όλες οι δυνάμεις σε αυτό τον ιερό σκοπό. Ασφαλώς έχουμε συνείδηση του γεγονότος ότι εμείς διαχειριζόμαστε έναν, τον τελευταίο απ’ τους τέσσερις κύκλους δράσης. Ο ΄΄κύκλος΄΄ λέγεται αστυνομική πρόληψη και καταστολή.
 
Οι άλλοι κύκλοι είναι ο κύκλος της οικογένειας με όψεις όπως: Θαλπωρή, ένα σήμα αγάπης μεταξύ των μελών της ελληνικής οικογένειας. Κρατάει, είναι ισχυρή η ελληνική οικογένεια σαν κοινωνικό κύτταρο, σαν πολιτισμικό κύτταρο, σαν παιδαγωγικό κύτταρο. Την εμπιστευόμαστε και ζητούμε να ασχοληθεί περισσότερο, να ασχοληθούν οι γονείς περισσότερο με τα παιδιά τους. Αυτό είναι η έννοια της οικογενειακής θαλπωρής που δεν έχει υποκατάστατο.
 
Ο τρίτος κύκλος είναι εκείνος όπου κεντρικό ρόλο διαδραματίζει το σχολείο και ο αθλητισμός. Συνεργαζόμαστε με το σχολείο για να υπάρξουν τα έγκυρα επιστημονικά σχήματα, μαθήματα, διδάγματα, προς τη θωράκιση της νεολαίας. Και στον αθλητισμό πάλι συνεργαζόμαστε εμείς ως αστυνομία για την κατοχύρωση ενός πνεύματος αθλητισμού, άμιλλας, γυμναστικής, σαν αντίδοτο προς τα ναρκωτικά, σαν ένα επιπλέον χαλύβδινο στρώμα στο θώρακα της ψυχής τους.
 
Ο τέταρτος κύκλος είναι αυτός της θεραπείας και αποκατάστασης των παιδιών που έχουν πέσει θύματα. Τιμούμε το έργο των θεραπευτικών κοινοτήτων και είμαστε συμπαραστάτες στο έργο τους.
Καταλήγουμε με την πολυσήμαντη παραδοχή, ότι το παιδί-χρήστης είναι θύμα και ασθενής. Έτσι το βλέπει η Αστυνομία, έτσι το βλέπει το Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως. Ο χρήστης είναι θύμα και ασθενής. Και ο «έμπορος» ναρκωτικών, ο διακινητής, είναι ο ειδεχθής εγκληματίας, ο ανάλγητος κακουργηματίας. Προς αυτόν, με αυτόν η σύγκρουση και ο πόλεμος της Αστυνομίας.
 
Στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως και την Ελληνική Αστυνομία οριοθετείται η αποστολή μας στη γραμμή: Πρόληψη να σώσουμε την νεολαία μας και   καταστολή ασυνθηκολόγητη, ασυμβίβαστη, αδιαπραγμάτευτη προς τους αδίστακτους κακοποιούς.

Αθήνα, 25/06/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις