Σα 3 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Μάιος 200725-05-2007: Απονομή μεταπτυχιακών διπλωμάτων στους σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Ασφαλείας

25-05-2007: Απονομή μεταπτυχιακών διπλωμάτων στους σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Ασφαλείας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

O Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας απένειμε τα διπλώματα στους αποφοίτους της Σχολής Εθνικής Ασφαλείας σε τελετή που   πραγματοποιήθηκε σήμερα (25-5-07) στις 09:30, στην έδρα της Σχολής (Λεωφόρο Θρακομακεδόνων 101, Αμυγδαλέζα Αχαρνές).

 

Στην τελετή χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαος και ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος.

 

Παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Πρέσβυς ε.τ. κ. Κωστής Αιλιανός, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Παναγιώτης Φωτιάδης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Χρήστος Δρακόπουλος, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας και Τάξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος Στέφανος Σκότης, ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Λεωνίδας Πολύδωρας, ο Διοικητής της Σχολής Εθνικής Ασφαλείας Ταξίαρχος Γεώργιος Καμαρινόπουλος, ο Διοικητής της Σχολής Αξιωματικών Ταξίαρχος Βασίλειος Μωϋσης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Συγκεκριμένα, τα πτυχία απονεμήθηκαν στους 41 αποφοίτους της 10ης Εκπαιδευτικής σειράς της Σχολής Εθνικής Ασφαλείας, οι οποίοι προέρχονται από την Ελληνική Αστυνομία, τις Ένοπλες Δυνάμεις, το Πυροσβεστικό Σώμα, το Λιμενικό Σώμα, την Κυπριακή Αστυνομία και τον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.

 

Ειδικότερα, πρόκειται για:

 

 • 28 Ανώτερους Αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας
 • 2 Ανώτερους Αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων
 • 2 Ανώτερους Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος,
 • 2 Ανώτερους Αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος,
 • 2 Ανώτερους Αξιωματικούς της Κυπριακής Αστυνομίας και
 • 5 Ανώτερους Πολιτικούς Υπαλλήλους του ευρύτερου Δημοσίου Τομέας και συγκεκριμένα 4 της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και 1 του Γενικού Νοσοκομείου ?μφισσας.

 

Η Σχολή Εθνικής Ασφάλειας λειτουργεί από το 1997 και υπάγεται στην Αστυνομική Ακαδημία της Ελληνικής Αστυνομίας. Αποστολή της είναι η μετεκπαίδευση και η επιμόρφωση των ανώτερων στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη στρατηγική και την πολιτική Εθνικής Ασφάλειας.

 

Στη Σχολή μπορούν επίσης, να φοιτήσουν ανώτερα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος, αξιωματικοί της Κυπριακής Αστυνομίας, καθώς και υπάλληλοι του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.

 

Η φοίτηση στη Σχολή είναι διάρκειας ενός εκπαιδευτικού έτους (8 μήνες) και το διδακτικό προσωπικό, απαρτίζεται από Πρυτάνεις, διακεκριμένους καθηγητές Πανεπιστημίων, Πολιτικούς, Διπλωματικούς, Ανωτάτους Δικαστικούς, ειδικούς επιστήμονες και Αξιωματικούς. Η διδακτέα ύλη αφορά θέματα:

 

 • διακρατικών σχέσεων
 • Διεθνών Οργανισμών
 • Ευρωπαϊκού Δικαίου
 • κρατικής ασφάλειας
 • διαχείρισης κρίσεων
 • διοίκησης και οργάνωσης του κράτους και
 • πολιτικής και διπλωματικής ιστορίας.

 

Επίσης, στο πρόγραμμα της Σχολής προβλέπονται εκπαιδευτικές επισκέψεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, Δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς, Επιχειρήσεις κ.λπ., καθώς και δύο εκπαιδευτικά ταξίδια στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της Χώρας.

 

 

 

 

 

            

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 25/05/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις