Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Αύγουστος 200724-08-2007: Δηλώσεις του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως σε σύσκεψη στη Νομαρχία Λακωνίας

24-08-2007: Δηλώσεις του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως σε σύσκεψη στη Νομαρχία Λακωνίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 24/08/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας προήδρευσε σήμερα (24-08-2007) συσκέψεως στην Νομαρχία της Λακωνίας, στη Σπάρτη. Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων δήλωσε τα ακόλουθα:

 

Υπουργός: «Πρώτα, πρώτα εκφράζω την βαθύτατη λύπη μου για την απώλεια των ανθρώπινων ζωών στην Αρεόπολη. Ζητώ ψυχραιμία και από την σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε μπορούμε να πούμε ότι και με την επικοινωνία που είχα με τον Στρατηγό Δρακόπουλο και με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής στην Αρεόπολη ότι το μέτωπο της Αρεόπολης έχει ηρεμήσει. Αντιμετωπίζουμε το μέτωπο του Πάρνωνα, όπου μίλησα με τον Αρχηγό, θα στείλουμε πολλές επίγειες δυνάμεις για τη νύχτα. Από τώρα μέχρι τη νύχτα. Στο μεταξύ προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε και εναέρια μέσα μέχρι τη δύση του ηλίου.

 

Εγώ θα κατευθυνθώ στην Ζαχάρω που έχουμε πολύ σοβαρό μέτωπο και σας λέω ότι και ο Ταΰγετος είναι σε μια κάποια ηρεμία, δεν λέω ούτε καν ύφεση γιατί είναι σε ένα πολύ δύσβατο μέρος, στις χαράδρες, όπου επιχειρούν ελικόπτερα μέχρι το τέλος της ημέρας και ύστερα αρχίζουν οι δυσκολίες για τα επίγεια. Αυτά είναι, τώρα κατευθύνομαι στη Ζαχάρω».

 

Ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την πληροφορία για δέκα νεκρούς στη Ζαχάρω Ηλείας.

 

Υπουργός: «Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω, το έχω ακούσει, τώρα κατευθύνομαι προς τα εκεί. Θα περάσω από τον Πάρνωνα».

 

Ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την μη επιχείρηση πυροσβεστικών αεροσκαφών.

 

Υπουργός: «Σε όλα τα υπήνεμα μέρη, δηλαδή εκεί που έχει πέσει ο αέρας έχουμε επιχειρήσεις και με εναέρια μέσα. Εννοείται ότι τα εναέρια μέσα παρακολουθούν ανά λεπτό και την εξέλιξη των μετώπων και διατάσσονται και αναδιατάσσονται. Για τις πρόνοιες είχαμε τις μέγιστες δυνατές πρόνοιες, όσον αφορά την διάταξη των δυνάμεων και από προχθές παρακολουθούσαμε Ταΰγετο, Αρεόπολη, Μεσσηνία, Πάρνωνα. Σε όλα τα μέτωπα είχαμε την διάταξη των επίγειων δυνάμεων. Χτυπήσαμε με το πρώτο φως της ημέρας, με όλα τα εναέρια μέσα τον Ταΰγετο, που ήταν το πιο δύσβατο και δεν μπορούσαν τα επιχειρήσουν τα επίγεια. Κατά τα λοιπά επιχειρησιακά δουλέψαμε όσο μπορούσαμε και με όλες μας τις δυνάμεις.

 

Ευχαριστώ τους πολίτες και όλους όσοι μετείχαν σε αυτή την σοβαρή επιχείρηση της δασοπυρόσβεσης και φυσικά πυροσβέστες και εποχικούς. Είχαμε και θύμα πάλι έναν εποχικό. Σας ευχαριστώ πολύ».

 

Ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την επάρκεια των επίγειων δυνάμεων να προστατεύσουν τα χωριά από την πυρκαγιά.

 

Υπουργός: «Ναι, το μέτωπο του Πάρνωνα».

 

Ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα καιρικά φαινόμενα και τυχόν φόβους για εξάπλωση της πυρκαγιάς κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

 

Υπουργός: «Εγώ ως πολιτικός προϊστάμενος μιας υπηρεσίας που μάχεται καλά, που μάχεται δυνατά λέω ότι η νύχτα είναι για τα επίγεια μέσα. Το πώς θα δράσουν, ανάλογα με το έδαφος που υπάρχει, θα το δούμε στην πράξη. Τα επίγεια μέσα τώρα τα συγκεντρώνουμε. Ενισχύονται τα επίγεια του Πάρνωνα. Ευχαριστώ.».

 

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις