Τε 29 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Μάιος 200724-05-2007: Συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως με Αντιπροσωπεία εποχικών πυροσβεστών

24-05-2007: Συνάντηση του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως με Αντιπροσωπεία εποχικών πυροσβεστών

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρων Πολύδωρας, συναντήθηκε σήμερα με Αντιπροσωπεία εποχικών πυροσβεστών, οι οποίοι πραγματοποιούσαν συγκέντρωση εξωτερικά του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και συνομίλησε μαζί τους για τα αιτήματά τους.
 
Ο κ. Υπουργός δήλωσε τα ακόλουθα:
 
«Πρώτα-πρώτα, με συγκινείτε με την παρουσία σας. Καλωσορίζω και την παρουσία του συναδέλφου, του Αντώνη Σκυλλάκου του Κ.Κ.Ε.. Επληροφορήθηκα ότι ήταν κι από άλλα Κόμματα συμπαραστάτες. Τους χαιρετίζω όλους.
 
Δεύτερον, στη σκέψη και στον διοικητικό προγραμματισμό μας, είσαστε αναπόσπαστο κομμάτι του Πυροσβεστικού Σώματος. Τα μικρά στρατηγήματα, σχεδιάσματα και οι αποφάσεις που ελάβαμε από την πρώτη ώρα που σας μίλησα, έφεραν καρπούς και έπιασαν τόπο. Τα μεγάλα, για την αποκατάστασή σας την οριστική εκκρεμούν. Κι εκεί είμαι συμπαραστάτης σας. Αλλά ο τίτλος και η έννοια είναι ότι είστε αναπόσπαστο τμήμα του Πυροσβεστικού Σώματος. Για τα συγκεκριμένα, εντός ωρών, πηγαίνει στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ενν. το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τους εποχικούς πυροσβέστες). Τώρα που θα πάτε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, εκτιμούμε την ευγενική και διακριτική σας παρουσία και πίεση. Προσέξτε το αυτό. Ανεξάρτητη η Δικαιοσύνη, θα κρίνει το Διάταγμα. Είμαι βέβαιος, όχι απλά αισιόδοξος, για την κατάληξη της υπόθεσης σε αυτήν τη φάση.
 
Τέλος, ζητώ η ψυχολογία σας να είναι συντελεστής για την καλύτερη αποτελεσματικότητα αυτό το καλοκαίρι. Ειλικρινά σας ευχαριστώ και σας εύχομαι ευτυχία στα σπίτια σας, καλά αποτελέσματα από την ευσυνειδησία σας στη δουλειά σας. Ευχαριστώ.
 
Η δέσμευση για την ρύθμιση πριν από τις εκλογές- εννοούμε τις εκλογές του Απριλίου του 2008- ισχύει!»
 
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την αναστολή των προγραμματισμένων για χθες κινητοποιήσεων των συνδικαλιστών της Ελληνικής Αστυνομίας, δήλωσε τα ακόλουθα:
 
«Όλα τα έχω πει στην ανακοίνωση της Κυριακής. Εγώ δεν ξέρω ούτε τεχνάσματα, ούτε πιέσεις. Ανοιχτά είπα τότε ότι δεν είναι προς όφελός τους, των συνεργατών μας,της Πολιτικής και της Φυσικής Ηγεσίας, αστυνομικών της Π.Ο.ΑΣ.Υ., οι κινητοποιήσεις αυτήν την ημέρα και το εξήγησα.
 
Επί της ουσίας, έχουμε τρία θέματα για να γίνει σαφές, τα οποία έχουν αναδειχθεί όχι μονομερώς -από μένα και τους συνδικαλιστές-: βαθμολόγιο, μισθολόγιο και το Προεδρικό Διάταγμα για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.
 
Βαθμολόγιο: Βρίσκεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Ο κορμός του βαθμολογίου εμπεριέχει και συμφωνίες των συνδικαλιστών. Θα το δούμε στον δρόμο, αλλά είναι στην τελική πορεία.
 
Δεύτερον, το μισθολόγιο: Δουλεύουμε συστηματικά και ακατάπαυστα με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης -γιατί αφορά όλους τους ενστόλους- και προχωρεί και είμαστε και αισιόδοξοι.
 
Τρίτον, το Προεδρικό Διάταγμα: Είναι στο δρόμο για το Συμβούλιο της Επικρατείας. Έχει “εκπεμφθεί” από εμένα για την τελική του επεξεργασία. Νομίζω ότι θα επιλύει ζητήματα δεκαετιών το Προεδρικό Διάταγμα, όπως και το βαθμολόγιο, μισθολόγιο άλλωστε, οριστικά.
 
Έτσι, δεν βρίσκω τον λόγο, σαν σώφρων άνθρωπος πιστεύω, για τις κινητοποιήσεις εκείνη την ημέρα, τη χθεσινή, αλλά όλα θα έχουν ένα καλό τέλος και δεν θέλω να εντείνω τίποτα. Εκφράζω την ικανοποίησή μου για την απόλυτη επιτυχία του μεγάλου γεγονότος του Τελικού χθες. Ευχαριστώ».
 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 24/05/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις