Τε 29 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Απρίλιος 200724-04-2007: Δελτίο Τύπου Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων για περιστατικό πνιγμού μαθητή στην Κέρκυρα

24-04-2007: Δελτίο Τύπου Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων για περιστατικό πνιγμού μαθητή στην Κέρκυρα

ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
 
 
Κέρκυρα, 24/04/2007
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Την 20.30 ώρα χθες (23-04-2007) κατέλυσε σε ξενοδοχείο Ν. Κέρκυρας το 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Γλαύκης Νομού Ξάνθης, όπου πραγματοποιούσε πενθήμερη σχολική εκδρομή.
 
Οι μαθητές (συνολικά 18 τον αριθμό), συνοδευόμενοι από δύο καθηγητές, την 24.00 ώρα της 23-04-2007, μετά από περιοδεία που πραγματοποίησαν στο Εμπορικό Κέντρο της πόλης, επέστρεψαν στο ξενοδοχείο για κατάκλιση.
 
Τέσσερις (4) εκ των μαθητών, που διέμεναν σε δωμάτιο πλησίον της κολυμβητικής δεξαμενής, τις πρώτες πρωινές ώρες εξήλθαν του δωματίου τους. Ένας εξ’ αυτών θέλησε να κολυμβήσει και περί ώρα 04.15 ζήτησε βοήθεια από τους λοιπούς συμμαθητές του. Ένας συμμαθητής του, ηλικίας 19 ετών βούτηξε στην κολυμβητική δεξαμενή για να προσφέρει βοήθεια, πλην όμως στην προσπάθεια του αυτή καταβυθίστηκε.
 
Το πτώμα του 19χρονου μαθητή ανεσύρθη από το βάθος της πισίνας από τον νυχτοφύλακα του ξενοδοχείου και από έναν καθηγητή του, οι οποίοι στη συνέχεια ειδοποίησαν ασθενοφόρο το οποίο τον μετέφερε στο Γ.Κ.Ν. Κέρκυρας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
 
Προανακρίσεως επελήφθη η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κέρκυρας, υπό την εποπτεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κέρκυρας και του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Ταξιάρχου Σγούρου Ανδρέα.
 
Μέσω της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κερκύρας ειδοποιήθηκαν οι οικείοι του θανόντος.
 
Σύμφωνα με την νεκροψία-νεκροτομή της Ιατροδικαστού κ. Καλύβα, ο θάνατος του μαθητή επήλθε εξαιτίας πνιγμού.

Τελευταίες Αναρτήσεις