Δε 5 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2002Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200223-10-2002: Συνεργασία Ελλάδας - Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για την ασφαλή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004

23-10-2002: Συνεργασία Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για την ασφαλή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ     

ΑΘΗΝΑ 23-10-2002

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στη συνεργασία Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής για την ασφαλή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 επικεντρώθηκαν οι επαφές του Υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ο ίδιος έδωσε έμφαση και στον ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: "Ήταν μια πολύ σημαντική συνάντηση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής προσβλέπουν στο ρόλο της χώρας μας στη σταθερότητα της περιοχής των Βαλκανίων, της Ανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου. Προσβλέπουν επίσης στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η Ελλάδα ως Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εμείς, έχουμε καθορίσει τους στόχους και τις προτεραιότητες μας, που αφορούν κυρίως την παράνομη λαθρομετανάστευση αλλά και το θέμα της ανασυγκρότησης συνολικά των Βαλκανίων. Ήταν μια πάρα πολύ χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων και βέβαια κυριάρχησε, επίσης, το θέμα της προετοιμασίας της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων για την οποία, όπως σας έχω πει, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής δείχνουν πολύ μεγάλο και ζωηρό ενδιαφέρον, ούτως ώστε να διεξάγουμε και επιτυχημένους, αλλά και ασφαλείς αγώνες. Περιγράψαμε τους στόχους που έχουμε θέσει, σε σχέση με την ασφάλεια, την προετοιμασία που υπάρχει σε διμερές, αλλά και σε επίπεδο συμβουλευτικής ομάδας με τις Η.Π.Α. και νομίζω ότι εκείνο που πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα, είναι να κάνουμε ακόμα πιο στενή και αποτελεσματική αυτή τη συνεργασία".

Ο κ. Χρυσοχοΐδης σχολίασε και την επίσκεψή του στην έδρα της CIA και τη συνάντησή του με τον διευθυντή της Τζορτζ Τένετ: "Είχαμε μια πολύωρη συνάντηση στη CIA με τον κ. Τένετ και τους συνεργάτες του. Ουσιαστικά το αντικείμενο ήταν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και η προετοιμασία τους. Οι Αμερικανοί δείχνουν πολύ ζωηρό ενδιαφέρον. Θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικά μεγάλο γεγονός οι Ολυμπιακοί Αγώνες και θέλουν να συμβάλουν και αυτοί στην επιτυχία τους, στους τομείς της ασφάλειας, που είναι δική μου αρμοδιότητα".

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και οι συνεργάτες του παρακάθισαν σε γεύμα εργασίας με τον διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Φράνσις Τέιλορ, όπου εθίγησαν τα ίδια θέματα.

Τελευταίες Αναρτήσεις