Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Ιούνιος 200723-06-2007: Δελτίο Τύπου της Α.Δ. Κέρκυρας σχετικά με εξιχνίαση ανθρωποκτονίας

23-06-2007: Δελτίο Τύπου της Α.Δ. Κέρκυρας σχετικά με εξιχνίαση ανθρωποκτονίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝ/ΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ 
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
 
  
                                                                                          Κέρκυρα   23   Ιουνίου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την 22-6-2007 και ώρα 12.00` δηλώθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κερκύρας η εξαφάνιση ημεδαπού, ετών 44, κατ. Κέρκυρας.
 
Από επιτόπια έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, στην οικία του εξαφανισθέντος, διαπιστώθηκε να υπάρχουν κηλίδες αίματος στο πεζοδρόμιο και στο διάδρομο της αυλής καθώς και άλλες ενδείξεις που μαρτυρούσαν ότι έχει λάβει χώρα περιστατικό με άγνωστες συνέπειες.
 
Ακολούθησε άμεσα αναζήτηση του εξαφανισθέντος και έρευνα για τις συνθήκες εξαφάνισης. Κατά την πορεία της έρευνας διαπιστώθηκε ότι, ο εξαφανισθείς είχε επιστρέψει στο σπίτι του τις βραδινές ώρες της 21-6-2007 (περίπου μετά την 23.00 ώρα) από την Πολυκλινική Κέρκυρας όπου επισκέφθηκε την ευρισκόμενη σε κατάσταση λοχείας και τεκνοποιήσασα πριν από τρεις ημέρες σύντροφό του.
 
Τις πρωινές ώρες της επομένης (22-6-2007) εξαφανισθείς αναζητήθηκε από τη σύντροφο του στο κινητό του τηλέφωνο χωρίς όμως να ανευρεθεί.
 
Εκδηλώθηκαν άμεσες ενέργειες και κλήθηκαν μάρτυρες από περίγυρο και συναναστροφές εξαφανισθέντος, μεταξύ των οποίων και ο εν διαστάσει σύζυγος της συντρόφου του εξαφανισθέντος.
 
Από την εξέταση του εν διαστάσει συζύγου , προέκυψε ότι ο ίδιος την 23.45` ώρα της 21-6-2007 είχε μεταβεί στην οικία του εξαφανισθέντος, λογομάχησε μαζί του και στη συνέχεια συνεπλάκησαν, με αποτέλεσμα ο δράστης να στραγγαλίσει το θύμα.
 
Ο δράστης αφού φρόντισε να τακτοποιήσει τους χώρους που έλαβε χώρα το συμβάν, πήρε στον ώμο του το πτώμα, το τοποθέτησε στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του και το μετέφερε, αφού πρώτα έκανε κάποιες βόλτες στο κέντρο της πόλης, στην περιοχή Μπαρμπάτι, πετώντας το μέσα σε βόθρο ξενοδοχείου πρώην ιδιοκτησίας του. Στη συνέχεια, αφού βεβαιώθηκε ότι όλα ήταν εντάξει, πήρε από το αυτοκίνητό του τα υπόλοιπα πειστήρια και τα έριξε σε κάδο απορριμμάτων κοντά στο σπίτι του.
 
Δράστης, ο οποίος είναι ημεδαπός, ηλικίας 49 ετών, ομολόγησε την πράξη του με κάθε λεπτομέρεια, συνελήφθη και με τη σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί στον  κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας.
 
Το πτώμα βρέθηκε και ανασύρθηκε από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κερκύρας.
 

Πειστήρια εγκλήματος κατασχέθηκαν. Παραγγέλθηκε νεκροψία νεκροτομή και ιατροδικαστική εξέταση.

Τελευταίες Αναρτήσεις