Πα 2 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Αύγουστος 200722-08-2007: Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως με τον Επιτετραμμένο της Νιγηρίας

22-08-2007: Συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως με τον Επιτετραμμένο της Νιγηρίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Πρέσβυς ε.τ. κ. Κωστής Αιλιανός, παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Αναστάσιου Δημοσχάκη, συναντήθηκε σήμερα στο Γραφείου του με τον Επιτετραμμένο της Νιγηρίας, κ. Mohammed Sani Dole.

 

Κεντρικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε το θλιβερό περιστατικό του θανάτου του Νιγηριανού υπηκόου Onyoha Tony στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης (18-08-2007).

 

Αρχικά, ο κ. Αρχηγός ενημέρωσε τον Επιτετραμμένο για τις λεπτομέρειες του συμβάντος, διευκρινίζοντας κατηγορηματικά ότι από την προανάκριση που διενεργείται από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, υπό την εποπτεία του Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, προέκυψε ότι κανείς αστυνομικός δεν εμπλέκεται στο περιστατικό.

 

Ο κ. Αρχηγός επεσήμανε επίσης ότι ο θανάσιμα τραυματισθείς αλλοδαπός κατείχε έγγραφα νόμιμης παραμονής στη Χώρα και δε συνέτρεχε λόγος δίωξης ή καταδίωξης. Σημείωσε ακόμη ότι η Αστυνομία και η Ελληνική Πολιτεία ευρύτερα υποδέχθηκαν τους μετανάστες με φιλόξενα αισθήματα και με επιεική διάθεση σε τυχόν ήπιες παραβατικές συμπεριφορές.

 

Ακολούθως ο κ. Mohammed Sani Dole δήλωσε:

 

« Είμαι πολύ χαρούμενος που με υποδέχεται σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. Ενημερώθηκα λεπτομερώς για το περιστατικό του θανάτου του Νιγηριανού συμπατριώτη μου OnyohaTony.

 

Ήταν πολύ λυπηρό περιστατικό. Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας με ενημέρωσε σχετικά και το μόνο πράγμα που θέλω να κάνω τώρα είναι να επικοινωνήσω με τους συμπατριώτες μου Νιγηριανούς, να τους συστήσω να είναι ήρεμοι και να τους πληροφορήσω για τα όσα ενημερώθηκα σχετικά με τους αντιεξουσιαστές, οι οποίοι παρεισέφρυσαν στη συγκέντρωση των Νιγηριανών.

 

Θέλουμε όλοι ειρήνη. Ο Αρχηγός με διαβεβαίωσε για την ενδελεχή έρευνα που ακολουθείται και για τις προσπάθειες που γίνονται από την Αστυνομία για τον εντοπισμό των δυο εμπλεκομένων ατόμων στο περιστατικό».

 

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Γενικός και ο κ. Αρχηγός ζήτησαν από τον Επιτετραμμένο να προτρέψει τους συμπατριώτες του να παρουσιαστούν στη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και να καταθέσουν ότι γνωρίζουν για το περιστατικό αυτό, καθώς και λοιπές χρήσιμες λεπτομέρειες που αφορούν την επαγγελματική-οικονομική δραστηριότητα του θανόντα Νιγηριανού.

     

 

  • DVDμε πλάνα από τη συνάντηση και τη δήλωση του Νιγηριανού Επιτετραμμένου διατίθεται από το Γραφείο Τύπου ΥΔΤ.

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 22/8/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις