Τρ 28 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Ιούνιος 200722-06-2007: Ολοκλήρωση της εκπαίδευσης στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και λοιπών Φορέων σε θέματα οικονομικής ανάλυσης εγκληματολογικών πληροφοριών από εκπαιδευτές...

22-06-2007: Ολοκλήρωση της εκπαίδευσης στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και λοιπών Φορέων σε θέματα οικονομικής ανάλυσης εγκληματολογικών πληροφοριών από εκπαιδευτές της Europol

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Αθήνα, 22/6/2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ολοκληρώθηκε σήμερα εκπαίδευση δύο εβδομάδων (11/22-6-2007) στην Οικονομική Ανάλυση Εγκληματολογικών Πληροφοριών, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Σχολή Μετεκπαίδευσης-Επιμόρφωσης της Αστυνομικής Ακαδημίας, με διδάσκοντες αναλυτές από τη Μονάδα Ανάλυσης της Europol.

 

Η απόφαση για την πραγματοποίηση της εκπαίδευσης ελήφθη μετά το ταξίδι του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Αναστάσιου Δημοσχάκη την 4-10-2006 στην έδρα της Europol, στη Χάγη Ολλανδίας και κατόπιν σχετικής συμφωνίας με τον Διευθυντή της Europol κ. Max-Peter Ratzel.

 

Στην εκπαίδευση συμμετείχαν σε (15) στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας καθώς και του Λιμενικού Σώματος και της ΥΠ.Ε.Ε.

 

Όλοι οι συμμετέχοντες προβλέπεται να έχουν ρόλο εκπαιδευτή στις Υπηρεσίες τους, ώστε να εκπαιδεύουν και να υποστηρίζουν συνεχώς το προσωπικό τους σε θέματα οικονομικής ανάλυσης εγκληματολογικών πληροφοριών.

 

Σκοποί της εκπαίδευσης, η οποία κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένη, ήταν:

 

  • Η ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων οικονομικής ανάλυσης εγκληματολογικών πληροφοριών σε στελέχη που έχουν ως αντικείμενο εργασίας την ανάλυση εγκληματολογικών πληροφοριών και ιδιαίτερα την οικονομική διάστασή τους (εκμετάλλευση τραπεζοοικονομικού συστήματος, νομιμοποίηση παράνομων εσόδων, κ.α.).
  • Η δημιουργία ενός πυρήνα Ελλήνων Αναλυτών, οι οποίοι θα έχουν ολοκληρωμένη εκπαίδευση στην ανάλυση εγκληματολογικών πληροφοριών (επιχειρησιακή, στρατηγική, οικονομική, γεωγραφική).
  • Η ανάπτυξη και χρησιμοποίηση στην Ελλάδα ίδιων μεθόδων και τεχνικών οικονομικής ανάλυσης, οι οποίες χρησιμοποιούνται διεθνώς.
  • Η ανάπτυξη και καθιέρωση συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών Υπηρεσιών σε θέματα ανάλυσης εγκληματολογικών Υπηρεσιών.
  • Η παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων ανάλυσης, τα οποία θα προσφέρουν σημαντική βοήθεια στο έργο των διωκτικών Υπηρεσιών.

 
 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Τελευταίες Αναρτήσεις