Τρ 28 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2002Δελτία Τύπου Νοέμβριος 200221-11-2002: Η Διεύθυνση Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων πραγματοποιεί την άσκηση "ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ 2002"

21-11-2002: Η Διεύθυνση Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων πραγματοποιεί την άσκηση “ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ 2002”

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

Αθήνα, 21-11-2002

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

 

Η Διεύθυνση Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων (Δ.Α.Ο.Α.) πραγματοποιεί άσκηση ετοιμότητας, με την κωδική ονομασία "ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ 2002", η οποία θα διεξαχθεί στην Αθήνα από 22 έως 24 Νοεμβρίου 2002.

Στην άσκηση θα συμμετέχουν ενεργά, υπό ενιαία διοίκηση, χίλια οκτακόσια (1.800) περίπου άτομα όλων των εμπλεκομένων φορέων και Υπηρεσιών.

Η πραγματική αυτή άσκηση, αφορά στη διαχείριση περιστατικών μείζονος σημασίας και συγκεκριμένα, αντιμετώπιση αεροπειρατείας στο έδαφος και βομβιστικής απειλής σε πλωτό ξενοδοχείο.

Κύριοι τόποι διεξαγωγής είναι ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" και ο λιμένας Πειραιώς.

Σκοπός είναι να δοκιμαστούν τα υφιστάμενα επιχειρησιακά σχέδια και ο βαθμός ανταπόκρισης και πολυκλαδικής συνεργασίας και συντονισμού όλων των εμπλεκομένων φορέων και Υπηρεσιών σε ανάλογα συμβάντα, μέσα από τη δημιουργία ενός «πραγματικού» περιβάλλοντος προσομοιωμένων περιστατικών. Τα συμπεράσματα της άσκησης θα χρησιμεύσουν στην κατάρτιση-βελτίωση των επιχειρησιακών σχεδίων του Προγράμματος Ασφάλειας Ολυμπιακών Αγώνων.

Η μεθοδολογία της άσκησης, με ορισμένες προσαρμογές στην ελληνική πραγματικότητα, βασίζεται στο Βρετανικό Πρότυπο Ασκήσεων και υποστηρίζεται συμβουλευτικά από Βρετανούς εμπειρογνώμονες, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης με την Ολυμπιακή Συμβουλευτική Ομάδα.

Η όλη διεξαγωγή της άσκησης, σε καμία περίπτωση δεν θα διαταράξει την καθημερινότητα των πολιτών.  

 

Για περισσότερες πληροφορίες 

Τηλ.:2106924558

Fax:2106929764

E-mail:elasgrty@mopo.gr

 

 

Συμβολισμός

Η πολυχρωμία (σύνθεση χρωμάτων ίριδας) του Ουράνιου Τόξου συμβολίζει τη συνεργασία και εναρμονισμένη δράση των Κύριων Αρχών και Λοιπών Εμπλεκόμενων Φορέων Ασφάλειας, στη διαχείριση περιστατικών μείζονος σημασίας.

Επίσης συμβολίζεται, η επαναφορά ειρηνικού και ασφαλούς περιβάλλοντος μετά την αποτελεσματική δράση των Δυνάμεων Ασφαλείας, όπως αντίστοιχα η εμφάνιση του Ουράνιου Τόξου, μετά από μια κακοκαιρία.

Τελευταίες Αναρτήσεις