Δε 5 Ιουνίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2002Δελτία Τύπου Οκτώβριος 200221-10-2002: Επαφές του Υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

21-10-2002: Επαφές του Υπουργού Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Συνάντηση Χρυσοχοϊδη με τον Βοηθό Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΕΩΣ     

ΑΘΗΝΑ 21-10-2002

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στις ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη, αλλά και στον συνολικό σχεδιασμό για την συνέχεια, αναφέρθηκε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά την ωριαία συνάντηση που είχε σήμερα στον Λευκό Οίκο. Ο κ. Χρυσοχοΐδης, συναντήθηκε με τον Βοηθό Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας του Προέδρου Μπους, αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας και τον  στρατηγό Τζον Γκόρντον.

Παράλληλα εξετάσθηκε σε βάθος η συνεργασία για την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας, η προετοιμασία για την ασφαλή διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 αλλά και ο ρόλος της Ελλάδας σε ό,τι αφορά την αποτροπή τρομοκρατικής δράσης στα Βαλκάνια.

"Ενημερώσαμε τον στρατηγό Γκόρντον, ο οποίος είναι ο συντονιστής στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας για τα θέματα της τρομοκρατίας, για τον τρόπο με τον οποίο οργανώσαμε τη δουλειά μας για την εξάρθρωση της τρομοκρατίας στη χώρα μας και πως θα συνεχίσουμε. Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως στα θέματα που αναφέρονται στο ρόλο της Ελλάδας στη διεθνή προσπάθεια εναντίον της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος, στο ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή των Βαλκανίων και πώς αυτή μπορεί να βοηθήσει στην ανασυγκρότηση της περιοχής για τη σταθερότητα και την ειρήνη. Νομίζω πως ήταν μια πάρα πολύ εποικοδομητική συζήτηση και αναδείξαμε πραγματικά το ρόλο της χώρας στην προσπάθεια που γίνεται τον τελευταίο καιρό για την ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή", δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης κατά την έξοδό του από τον Λευκό Οίκο και αναφέρθηκε στη συνέχεια στην διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων που, όπως είπε, ήταν "ένα από τα σημαντικά θέματα που εθίγη".

"Εξηγήσαμε ότι έχουμε μεγάλες προσδοκίες να οργανώσουμε επιτυχημένους Ολυμπιακούς Αγώνες, ένα αιώνα μετά την πρώτη ανάληψη των Αγώνων από τη χώρα μας" σημείωσε και επισήμανε "την προσπάθεια που γίνεται στον τομέα της ασφάλειας, σε συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής διμερώς αλλά και στο πλαίσιο της συμβουλευτικής ομάδας των επτά χωρών. Πιστεύω ότι είμαστε σε καλό σημείο. Πρέπει να προβλέψουμε και να προετοιμάσουμε οποιαδήποτε προσπάθεια ενάντια σε κάθε κίνδυνο που μπορεί να προβλεφθεί. Νομίζω ότι η προσπάθεια για την οργάνωση της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων θα στεφθεί με επιτυχία".

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι Πρέσβεις των δυο χωρών, Γιώργος Σαββαΐδης και Τομ Μίλερ, ο Διευθυντής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Υποστράτηγος Στέλιος Σύρρος, ο Υπεύθυνος Ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων Υποστράτηγος Κωνσταντινίδης και στελέχη του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.

 

Τελευταίες Αναρτήσεις