Δε 20 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Μάιος 200721-05-2007: Συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με το Προεδρείο της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

21-05-2007: Συνάντηση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας με το Προεδρείο της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος και ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, συναντήθηκαν σήμερα με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της Π.Ο.ΑΣ.Υ., προκειμένου να εξευρεθεί λύση σε ό,τι αφορά τις προαναγγελθείσες κινητοποιήσεις, κατά την ημέρα διεξαγωγής του τελικού του Champions League.

 

O κ. Αρχηγός τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία των μέτρων καθώς και το ζήτημα της υποδοχής από τη χώρα μας αλλοδαπών επισκεπτών, οι οποίοι είτε ως τουρίστες είτε ως φίλαθλοι θα μετάσχουν στις εκδηλώσεις για τον τελικό της UEFA.

 

Πλέον αυτών, υπενθύμισε τις αυξημένες ανάγκες αστυνόμευσης, οι οποίες θα υπάρξουν κατά το τριήμερο από 22 έως και 24 Μαΐου 2007 και ζήτησε από το Προεδρείο της Π.Ο.ΑΣ.Υ., αφενός να καταδείξουν διάθεση συνεργασίας προκειμένου να μην πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις και αφετέρου να παροτρύνουν τα μέλη τους ώστε να συμμετάσχουν στα μέτρα ως ένστολοι αστυνομικοί. 

 

Το Προεδρείο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. έδειξε να παραμένει στάσιμο στις απόψεις που έχουν εκφραστεί, χωρίς να προχωρεί σε καμία περαιτέρω διευκρίνιση ή εξειδίκευση ως προς τη μορφή των κινητοποιήσεων που θα πραγματοποιήσουν.

 

Τέλος, ο κ. Αρχηγός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Π.Ο.ΑΣ.Υ. ότι θα συγκληθεί το Συμβούλιο Επιτελικού Σχεδιασμού, με επικεφαλής τον ίδιο και τη συμμετοχή της Ηγεσίας, για περαιτέρω εκτίμηση της καταστάσεως, καθώς και ότι για τις εν γένει προθέσεις των συνδικαλιστών θα υποβληθεί λεπτομερής αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών για αξιολόγηση από ποινικής πλευράς, σε τυχόν παρεμπόδιση των αστυνομικών μέτρων.

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 21/05/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις