Τε 22 Μαρτίου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Μάιος 200721-05-2007: Ευρεία Σύσκεψη υπό την προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για τον σχεδιασμό ασφαλείας του Champions League

21-05-2007: Ευρεία Σύσκεψη υπό την προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας για τον σχεδιασμό ασφαλείας του Champions League

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Αναστασίου Δημοσχάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα (21-05-2007), στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως, για την εξέταση και την οριστικοποίηση, σε όλες του τις λεπτομέρειες, του σχεδιασμού ασφαλείας και των επιμέρους σχεδίων, για τη διεξαγωγή του Champions League.

 

Στη Σύσκεψη παραβρέθηκαν ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Χρήστος Δρακόπουλος, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας και Τάξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος Στέφανος Σκότης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος Γρηγόριος Αναγνώστου,  ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού Υποστράτηγος Δημήτριος Πανόπουλος, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής Υποστράτηγος Ιωάννης Μπούτσικας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής Υποστράτηγος Δρόσος Μπουγούδης καθώς και όλοι οι επιχειρησιακοί αξιωματικοί οι οποίοι θα είναι επικεφαλής των αστυνομικών μέτρων που θα ληφθούν για τη διεξαγωγή του τελικού του ποδοσφαίρου της UEFA.  

 

Τα αστυνομικά μέτρα θα τεθούν κλιμακωτά σε εφαρμογή από αύριο (22-05-2007), όπως προβλέπεται στον σχεδιασμό ασφάλειας και θα κορυφωθούν την 23 και 24 Μαΐου. Το σχέδιο ασφαλείας προβλέπει την εφαρμογή των μέτρων τόσο στην αστική περιοχή και στην αθλητική εγκατάσταση όσο και στα σημεία εισόδου και άφιξης των ξένων αποστολών και των φιλάθλων (αεροδρόμια, λιμάνια κ.τ.λ.). Μεγάλη βαρύτητα θα δοθεί στην αστυνόμευση και της αστικής περιοχής με εκδήλωση πεζών και εποχούμενων περιπολίων και έντονη αστυνομική παρουσία.

 

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης τονίστηκε το μέτρο του διπλού ελέγχου της αυθεντικότητας των εισιτηρίων παρακολούθησης του αγώνα, από ειδικά μηχανήματα ανίχνευσης πλαστότητας, το οποίο συζητήθηκεστη ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα (21-05-2007) στο Ο.Α.Κ.Α. μεταξύ εκπροσώπων της UEFA, της Ε.Π.Ο και της Γ.Α.Δ.Α.. Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση εντοπισμού πλαστών εισιτηρίων θα ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία.

 

 

Για τη λήψη των αστυνομικών μέτρων, θα διατεθεί το σύνολο του αστυνομικού προσωπικού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής καθώς και ενισχυτικές δυνάμεις που θα προέρχονται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, από κεντρικές-αυτοτελείς Υπηρεσίες του Αρχηγείου καθώς και από τις Αστυνομικές Διευθύνσεις της χώρας. Όλη η αστυνομική δύναμη του λεκανοπεδίου της Αττικής από την 16:00 ώρα της 23-05-2007 θα τεθεί σε πλήρη επιφυλακή.

 

Επιπλέον, στη σύσκεψη τονίστηκε η προσπάθεια που καταβάλλεται από την Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο, να τοποθετηθούν σε χώρους διαμονής (ξενοδοχεία) τουριστών-επισκεπτών, τηλεοπτικοί δέκτες για την παρακολούθηση του αγώνα, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν μετακινήσεις των ατόμων που δε θα διαθέτουν εισιτήρια του αγώνα.

 

Τέλος, επαναβεβαιώθηκε η συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς καθώς και η λειτουργία των τεσσάρων κέντρων επιχειρήσεων προκειμένου να επιτευχθεί η ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.

 

 

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 21/05/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις