Τρ 30 Μαΐου 23
ΑρχικήΔελτία Τύπου 2007Δελτία Τύπου Αύγουστος 200720-8-2007: Σύσκεψη της Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και των Γενικών Αστυνομικών Διευθυντών της Χώρας παρουσία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως

20-8-2007: Σύσκεψη της Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και των Γενικών Αστυνομικών Διευθυντών της Χώρας παρουσία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Παρουσία του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως κ. Βύρωνα Πολύδωρα πραγματοποιήθηκε σήμερα (20-08-2007) και ώρα 11.00 ενημερωτική σύσκεψη στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως.

 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως Πρέσβυς ε.τ. κ. Κωστής Αιλιανός, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Στυλιανός Σύρος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Βασίλειος Τσιατούρας, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Χρήστος Δρακόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Ασημάκης Γκόλφης, οι Προϊστάμενοι Κλάδων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, οι Γενικοί Αστυνομικοί Διευθυντές Περιφερειών Χώρας, ο Γενικός Διευθυντής Ασφάλειας Επισήμων, οι Διευθυντές Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και Θεσσαλονίκης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας.

 

Ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως απευθυνόμενος προς τους αξιωματικούς είπε:

 

«[…]Ένα είναι το θέμα της συζητήσεως. Εκλογές. Έχουμε υποχρέωση ως αστυνομία να διασφαλίσουμε την ειρηνική και ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Είναι υποχρέωση, είναι χρέος δημοκρατίας προς την  πατρίδα, προς το πολίτευμα, προς την κοινωνία.

 

Δεύτερον. Αυτή η υποχρέωση, αυτό το χρέος είναι και εκ του νόμου, που σημαίνει τήρηση του εκλογικού νόμου. Διαβάστε τον, κατανοήστε τις εγκυκλίους οι οποίες έχουν εκδοθεί και είναι σε εφαρμογή του εκλογικού νόμου και πράξτε το καθήκον σας.

 

Τρίτον. Εξειδικευμένα: Φύλαξη στόχων και ιδιαιτέρως των εκλογικών κομματικών κέντρων ανά Νομό και ανά μείζονα πόλη.

 

Τέταρτον. Διασφάλιση των συγκεντρώσεων, της ειρηνικής διεξαγωγής των συγκεντρώσεων. Ο όρος για την ειρηνική διεξαγωγή των συγκεντρώσεων είναι ό,τι λέει ο νόμος και εμφατικά σας λέω εγώ η ελεύθερη προσπέλαση στις συγκεντρώσεις.[…].

 

Πέμπτον. Ειδική μέριμνα αστυνομικής φύσεως με Τροχαία και Τάξη για την υποδοχή των Πολιτικών Αρχηγών και των σημαντικών στελεχών εκτός από τις τοπικές δραστηριότητες.[…]. Να έχετε συναγερμό για τους Αρχηγούς και τα επώνυμα στελέχη όταν επισκέπτονται το Νομό.[…].

 

Έκτον. Τροχαία και Τάξη εν επιφυλακή όλο το εικοσιπενθήμερο.

 

Έβδομον. Για την ημέρα ¨της κρίσεως¨ ειδική πρόνοια για την φύλαξη, φρούρηση των εκλογικών τμημάτων. Πρόνοια, φρούρηση των εκλογικών τμημάτων και την νύχτα και κατά την ημέρα και να προσέχετε την ημέρα τον κόσμο. Να μην γίνει στην ουρά πρόβλημα, να μην γίνει στο προαύλιο του σχολείου πρόβλημα. Όλα αυτά τα γνωστά. Εσείς είστε έμπειροι, τα ξέρετε αλλά συνέχεια οδηγίες, να φτάσουν οι οδηγίες στον αστυφύλακα.[…].

 

Έχετε ευθύνη να φτάσει η διαταγή στον αστυφύλακα. Η οδηγία. Συνειδητοποιημένα. Να μην μείνει ούτε σε μία στιγμή ένας υπάλληλός μας, ένας συνεργάτης μας, ένας αστυφύλακάς μας, ένας αρχιφύλακάς μας, να μην βρεθεί ούτε σε μία στιγμή αμηχανίας, να μην ξέρει τι να κάνει. Θα ξέρει σχεδιαστικά, με την σκέψη του και με τις οδηγίες που θα του έχετε εμφυτεύσει τι θα κάνει.

 

Αυτές οι 7 οδηγίες είναι από εμένα σαν παράκληση για εσάς. Το νου σας στην προβοκάτσια. Το νου σας στην προβοκάτσια, να την προείδετε […]».

 

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως αναφέρθηκε στα θέματα της σύσκεψης και ειδικότερα σχετικά με το θέμα των εκλογών επεσήμανε την ανάγκη εξυπηρέτησης του κοινού, οι οποίοι λόγω των εκλογών θα επισκεφθούν τις αστυνομικές υπηρεσίες για έκδοση ταυτοτήτων και διαβατηρίων προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

 

Ο κ. Αρχηγός κατά τη διάρκεια της σύσκεψης απευθυνόμενος προς τους παριστάμενος αξιωματικούς αναφέρθηκε στην Αγροφυλακή, στην εγκληματικότητα και επικεντρώθηκε στην άσκηση των αστυνομικών καθηκόντων κατά την προεκλογική περίοδο.  

 

Αναφορικά με την ίδρυση της Αγροφυλακής τόσο ο κ. Αρχηγός όσο και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, ζήτησαν την άριστη συνεργασία μεταξύ του προσωπικού των δυο Σωμάτων προκειμένου να επιτευχθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η αποτελεσματικότερη άσκηση των κοινών καθηκόντων, ενισχύοντας έτσι την ασφάλεια της Ελληνικής υπαίθρου.

 

Επιπλέον, ο κ. Αρχηγός τόνισε ότι σκοπός των αστυνομικών υπηρεσιών είναι η εξιχνίαση των σοβαρών υποθέσεων που για την Ελληνική Αστυνομία παραμένουν εκκρεμείς καθώς και η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

 

Επίκεντρο της σύσκεψης αποτέλεσε η άσκηση των αστυνομικών καθηκόντων τόσο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου όσο και την ημέρα των εκλογών. Ειδικότερα, ο κ. Αρχηγός αναφέρθηκε στον σχεδιασμό των μέτρων τάξης, ασφάλειας και τροχαίας που θα πρέπει να ληφθούν σε χώρους οργάνωσης προεκλογικών συγκεντρώσεων, στα εκλογικά τμήματα και σε λοιπούς χώρους εκλογικού ενδιαφέροντος. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι σκοπός της Αστυνομίας είναι η απρόσκοπτη και ανεμπόδιστη άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των πολιτών. 

 

         

  

 

Για περισσότερες πληροφορίεςΤηλ. :210 6977505
Fax :210 6929764
e-mail :elasgrty@mopo.gr

Αθήνα, 20/08/2007

Τελευταίες Αναρτήσεις